Åkpåsar

När du köper en barnvagn kan du ibland behöva köpa till en del tillbehör som inte ingår, till exempel åkpåsar. Det finns olika modeller av åkpåsar och vilken som passar barnet bäst beror både på barnets ålder och vilken barnvagn du har. 

Åkpåsar är sköna för barn att ligga i och ger en ombonad känsla. Låter du barnet sova middag ute i sin vagn kan en åkpåse av fårskinn eller åkpåse av lammskinn vara aktuellt för extra komfort. Du kan även välja en åkpåse i dun eller en åkpåse i ull, något som har blivit populärt tack vare att de är bekväma och att de håller värmen bra.

Åkpåsar till sittvagn och liggvagn

Åkpåsar kan du använda i både sittvagn och liggvagn. När det gäller åkpåsar till liggvagn finns det en speciell mini åkpåse som du kan använda dig utav. Det finns även åkpåse till babyskydd. Men du hittar självklart vanliga normalstora åkpåsar som passar till de flesta liggvagnar.

En åkpåse till liggdel är ett tillbehör som lämpar sig bra under kallare perioder men även när månaderna börjar bli en aning varmare. När det kommer till åkpåse på vintern är det viktigt att den håller värmen så att barnet inte fryser. Har åkpåsar en öppning på sidorna kan temperaturen lätt anpassas. På vissa modeller av åkpåsar går det dessutom att öppna hela ovandelen eller till och med ta av den. Det gör att du kan använda en åkpåse på sommaren såväl som på vintern. Vi har även åkpåse för vår och höst, när det kan växla mellan varmt och ganska kallt.

När du ska välja åkpåse för barnvagn eller åkpåse till sittdel finns det lite att välja på även där. Modellen skiljer sig när det kommer till åkpåse för liggvagn och åkpåse till sittvagn men de har samma funktion – att ge barnet komfort och värme. Du behöver inte köpa samma märke på din åkpåse som du har på barnvagnen. Tänk bara på att du kollar hur du fäster dem, både när det gäller sittvagn och liggvagn. Men i en sittvagn kan en åkpåse kana ner om du inte kan fästa den. Det brukar finnas en sorts ficka på åkpåsar för sittvagnar som du sätter över ryggstödet på vagnen, och som håller åkpåsen på plats. Den bör vara tillräckligt bred så att du enkelt kan dra över den. Vistas du ute mycket bör den vara vattentålig, vara vindtät och det kan vara en fördel med en dragsko runt huvuddelen så att du kan sluta tätt kring barnets ansikte.

Modeller och färger på åkpåsar

Matcha din barnvagn med åkpåse i samma färg eller välj en åkpåse i ett läckert mönster. I vårt sortiment hittar du praktiska åkpåsar med ärmar och åkpåsar med ben om ditt barn vill kunna röra sig mer. Här finns modeller som är formade, åkpåsar med mjuk fuskpäls runt barnets huvud och åkpåsar med mer öppen huvuddel. Det gör att du enkelt kan anpassa en åkpåse, inte bara till vagnen, utan även till vad ditt barn föredrar att ligga eller sitta i. Ge ditt barn en bekväm och varm tillvaro i vagnen med våra åkpåsar.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 137

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 137

Sida
per sida
Stigande ordning