Amningskuddar

I samband med en graviditet är det mycket att tänka på och framför allt förbereda inför barnets ankomst. Hur en graviditet upplevs är mycket individuellt, vissa har det tufft medan andra har det lättsamt utan besvär och smärtor. Det finns ett flertal produkter som kan underlätta för dig under din graviditet. Har du till exempel svårt att sova eller vila under din graviditet? Då kan en gravidkudde vara räddaren i nöden. Här kan du läsa mer om vilka användningsområden en gravidkudde har samt se vilka vi erbjuder för ett billigt pris.

Så här fungerar en gravidkudde
En gravidkudde är i första hand ett slags stöd för dig som är gravid och ska sova eller vila – inte minst för ömmande ryggar. En gravidkudde ger dessutom ett bra stöd och avlastning. Framför allt i slutskedet av graviditeten känner sig många extra tunga och får problem med till exempel ryggvärk. Då är en gravidkudde något av det bästa du kan investera i. Gravidkudden kan placeras bakom dig eller mellan benen, beroende på dina preferenser och hur kudden är utformad. Det finns också de som ger extra stöd för nacken. Om du vill öka blodcirkulationen under natten eller vilostunden, och samtidigt minimera dina rygg- och nacksmärtor är en gravidkudde ett bra val, då du gärna ska ligga på vänster sida och med gravidkudden riskerar du ej att falla över på rygg igen. En bra sak är också att många gravidkuddar sedan kan användas som amningskuddar när barnet är fött eller som stöd för ditt barn när det är dags att lära sig att sitta själv. En gravidkudde har alltså många användningsområden både för dig själv under graviditeten men också efter förlossningen och allt eftersom barnet växer.

Olika modeller av gravidkuddar
Precis som med de flesta andra produkter finns det idag en rad olika varianter och modeller av en gravidkudde, priserna varierar givetvis också. Det finns gravidkuddar som är mycket stora och som du med fördel kan ”linda in dig i”, dessa tar förstås ganska mycket utrymme. Samtidigt finns det också mindre modeller som är smidiga att ta med sig, samt gravidkuddar med stöd på ena sidan eller på båda sidorna av din kropp. Givetvis varierar material, prisklasser, färger och mönster.

Material och rengöring av en gravidkudde
En av de viktigaste sakerna att ta hänsyn till när du köper en gravidkudde är dess material. Du vill ju uppleva högsta möjliga komfort med din gravidkudde, och då är ett bra och högkvalitativt material A och O. Många gravidkuddar är tillverkade i 100 % bomull, vilket är mjukt och skönt. Andra alternativ är exempelvis linne och elastan. Vissa modeller har dessutom avtagbart överdrag vilket är smidigt att rengöra för hand med en fuktig trasa eller i tvättmaskin. Detta är smidigt i samband med amning eller när barnet själv ska använda kudden, just på grund av att det finns en tendens för kladd och spill.

Visa som Rutnät Lista

5 Produkter

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

5 Produkter

per sida
Stigande ordning