Axkid Minikid

Axkid minikid

Axkid Minikid bilbarnstol

Inför säsongen 2018 har Axkid Minikid kommit i en ny version, nämligen Axkid Minikid 2.0. Det är inga stora förändringar i mått och vikt utan små förändringar som ska göra det säkrare och bekvämare för ditt barn att åka bil. Bland annat har den nya versionen en extra skumkudde under dynan för de minsta barnens komfort. Den kan du ta bort då barnet blir större.

Flera nyheter i version 2.0

Några andra nyheter är att bilbarnstolen försetts med ett sidokrockskydd - Axkid Side Impact Protection - ASIP som sätts fast på sidan av stolen. Om stolen sätts i mitten av baksätet behövs inte detta skydd. En stor nyhet är att Axkid Minikid nu är godkänd för barn från 0 till 25 kg eller upp till 125 cm och sex års ålder. Tidigare var rekommendationen från 9 kg.

Svensk design

Axkid Minikid är designad i Sverige som är det land där användningen av barnbilstolar tillhör de främsta, därför utgår designen från beprövad konstruktion och lång erfarenhet av bilbarnstolar. Den är därför den bilbarnstol som du kan använda längst till ditt barn, den stol som barnet kan åka bakåtvänd i ända upp till sex års ålder. Det betyder även att du har en lång livslängd på din bilbarnstol.

Enkel fastsättning

Du kan fästa din Axkid Minikid på vilken plats i bilen som helst. Du använder helt enkelt sätets fästen för trepunktsbältet. Du ställer Axkid Minikid med stolens ryggstöd i färdriktningen och trycker dit bilbarnstolens fästen i bilbältets fästpunkter. För att få bilstolen att sitta stumt och ordentligt fast vickar du på bilbarnstolen. De självspännade förankringsbanden sträcks då och stolen sitter stadigt fast.

Stolen växer med ditt barn

En mycket sinnrik konstruktion av rygg- och nackstödet gör att Axkid Minikid växer med ditt barn och tillförsäkrar ditt barn den högsta säkerheten. Nackstödet och bilbarnstolens interna bilbälte anpassar sig efter barnets storlek och längd. Det gör att du aldrig behöver justera selen för att vara säker på att barnet sitter ordentligt fast på rätt sätt. Axkid är den enda bilbarnstolen som har denna konstruktion.

Smarta tillbehör

Det finns flera tillbehör som både gör livet lite enklare och som gör bilåkandet bekvämare och roligare för ditt barn. Axkid Sparkskydd Premium hjälper dig att hålla din bil ren och fräsch. Sparkskyddet är mjukt och vadderat och motverkar nedsmutsning och onödigt slitage på din bils klädsel. Sparkskyddet innehåller en hållare för en iPad eller annan surfplatta samt två förvaringsfack. Sparkskyddet går att tvätta.

Andra tillbehör och skötselråd

Axkid Minikid har fem fasta lutningslägen. Om du inte tycker att de räcker kan du justera dessa ytterligare med en lutningskil. Denna placeras under bilbarnstolen så att du får ytterligare alternativ för lutning av barnets stol. Du bör inte luta stolen mer än 32 grader, då minskar säkerheten. Lutningskilen fungerar till alla Axkids barnbilstolar. Tillsammans med de fem fasta lutningslägena finns sju fasta positioner för nackstödet.

Axkid Minikid tar inte stor plats monterad i din bil, stolen passar lika bra i små som stora bilar. Det är möjligt genom det långa stödbenet. Klädseln kan du tvätta i maskin upp till 30 grader för att barnet ska kunna åka bil i en fräsch miljö. Denna bilbarnstol är godkänd enligt ECE R44 rev 04. Du kan känna dig trygg med ditt barn i denna bilbarnstol.

We can't find products matching the selection.