BabyBjörn

BabyBjörn

BabyBjörn är kanske mest kända för sin bärsele original som lanserades 1973. Den finns fortfarande kvar men BabyBjörn har utvecklat flera modeller på bärselar bl.a. modeller där du kan bära barnet på ryggen. I BabyBjörns sortiment hittar du också babysittrar, resesäng, ett badrumssortiment med pallar, pottor och toasitsar och en äta-serie som innehåller förkläden, haklappar, tallrikar, muggar och bestick.

BabyBjörn har alltid haft ett nära samarbete med barnläkare för att säkerställa att deras produkter klarar de höga krav som ställs på dem. Deras viktigaste uppgift är att utveckla bra, funktionella och säkra produkter till barn upp till tre år. BabyBjörn är det svenska familjeföretaget som startades 1961 av Björn och Lillemor Jakobson. Idag säljs BabyBjörns produkter i över 50 länder runtom i världen. Huvudkontoret ligger i Stockholm med 40 anställda som har hand om produktutveckling, försäljning och design. Logistik- och kvalitetscentret ligger i Lanna Småland där ytteligare 60 anställda jobbar.

BabyBjörns viktigaste uppgift är att utveckla bra, funktionella och säkra produkter till barn upp till tre år. Deras allra första produkt var en babysitter som snart följdes av en resesäng, en matstol och ett skötbord. BabyBjörn har alltid haft ett nära samarbete med barnläkare och under 70-talet blev de uppmuntrade att utveckla ett bärsele då de senaste rönen visade att mycket närhet var viktigt för det nyfödda barnet. 1973 kom deras första bärsele "Hjärtenära".

Under 80-talet tog papporna plats i BabyBjörns reklam vilket väckte starka känslor på sina håll. Men de kom för att stanna och vikten av båda föräldrarnas närhet till det lilla barnet är en grundtanke hos BabyBjörn. Efter år av utveckling så lanseras bärselen Original som än idag används av föräldrar världen över. Lillemor valde att designa en svart bärsele som skulle matcha föräldrarnas livsstil, vilket blev en revolution i babybranchen. Sedan dess har det utvecklats flera modeller på bärsele så att möjligheten att bära barnet på ryggen nu finns. Hittills har ca 40 miljoner bebisar burits nära sina föräldrar i en BabyBjörn bärsele.

Företaget har sedan 1961 sammarbetat med hundratals testfamiljer, barnmorskor, barnläkare och andra medicinska specialister för att på så sätt säkerställa att deras produkter alltid uppfyller de strängaste kraven. Produkterna testas även alltid av oberoende testinstitut. Alla textilier de använder är till exempel testade och godkända enligt Oeko-Tex Standard 100 klass 1. BabyBjörn fokuserar väldigt mycket på miljön och tillverkar hållbara produkter som ska klara flera generationer. I deras sortiment så finns idag också ett badrumssortiment, babysitter, resesäng och en äta-serie.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 76

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 76

Sida
per sida
Stigande ordning