BabyDan

BabyDan

Baby Dan är familjeföretaget som startades i Danmark 1947. Här hittar du sängar, skötbord, bäddutrustning både till vagga och säng och filtar. Du hittar också ett stort urval av säkerhetsgrindar som fungerar i de flesta trappor och dörröppningar. Baby Dans fokus ligger på att skapa en trygg miljö där barnen bor och leker. Framför allt säkerhet, funktionalitet, kvalité och design. Baby Dan utvecklar, tillverkar och säljer säkerhetsutrustning för barn i åldersgruppen 0-5 år. Dessutom marknadsför och distribuerar Baby Dan ett stort antal textil- och möbelprodukter för barn i samma åldersgrupp. Företaget är ISO 14001 miljöcertifierad, en medlem av Global Safety Cooperation och har vunnit ett flertal priser och utmärkelser för sina produkter både nationellt och internationellt.

Företaget startades 1947 av Öjvind och Elna Andersen som kallade det "Öjvind Andersen". Redan då den var belägen i Låsby. Från början producerade företaget huvudsakligen barnvagnar för dockor. På 50-talet lades fler produkter till i sortimentet t.ex. skötbord, cykelkorgar och uppsättningar av möbler för camping. Under flera år är den viktigaste produkten för företaget en speciell sänghäst för - vid den tidpunkten - en mycket populär "Night & Day" barnsäng.

1955 gick Öjvinds son Finn Andersen in i familjeföretaget. Finn fick snart en idé om att vidareutveckla den populära sänghästen, så den också skulle kunna användas i dörröppningar, i fönster och i trappor. Den första säkerhetsgrind tillverkades och såldes 1968. 1976 startar Finn Andersen postorderföretaget Interpost. Företaget säljer främst den populära grävmaskin för barn "Diggy". Interpost flyttade till Niels Bohrs Vej i Låsby - som fortfarande är adressen för Baby Dan. Samtidigt gick företaget genom ett generationsskifte då Finn Andersen tog över ledningen av företag från sina föräldrar. Det nya bolaget kallades "Finn Andersen Metal".

1984 började företaget sälja sina produkter genom en grossist, men snart var sortimentet tillräckligt stort för en lönsam direktförsäljning till detaljhandelsbutiker, så grossistföretaget Baby Dan ApS bildades. Produktionen av företaget expanderade snabbt med produkter från både hemma och utomlands. Detta innebar att Baby Dan snart blev en totalleverantör av utrustning för spädbarn. En av Finns söner, Jesper Andersen, kom in i familjeföretaget och 1991 blev han delägare. Under samma år kom också Jespers fru, Lotte Andersen, in i företaget. 1995 kom Jespers bror ,Jannik Andersen, in i företaget och han blev också en delägare i bolaget. 2003 bildades en ny styrelse. Den styrelsen består nu av Finn, Jesper och Jannik Andersen plus två ledande medarbetare.

2007 gjordes ett ägarbyte och de nya ägarna är en grupp av investerare, under ledning av Torben S. Frandsen, vd, HD. Baby Dans fokus ligger på att skapa en trygg miljö där barnen bor och leker. Framför allt säkerhet, funktionalitet, kvalité och design. Deras vision är att vara världens ledande leverantör av barnsäkerhet för barn ålder 0-5 år. Baby Dan inspireras av barns naturliga nyfikenhet och ifrågasättande som ger dem möjlighet att lära, förbättra och utvecklas.

Visa som Rutnät Lista

9 Produkter

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

9 Produkter

per sida
Stigande ordning