Babygym & Lekmattor

Babygym och lekmattor

Babygym och lekmattor är kanske inte de första saker som införskaffas när en bebis är på väg, men likväl något som står på många blivande föräldrars önskelista. Ofta är dessa mycket uppskattade av barnet och fyller fler funktioner än bara underhållning. Hos oss på Big Baby hittar du ett stort urval av babygym och lekmattor. Våra varianter är mycket noggrant utvalda för att passa barnets behov, och kommer i flera olika utföranden, material och priser.

Ett babygym består av en lekmatta som är mjuk eller hård med ofta avtagbara bågar. Dessa reser sig över babygymmet och här hängs olika leksaker som fångar barnets intresse. Det finns även babygym av trä. Med endast lekmattor runt ligger barnet bekvämt på golvet men genom leksaksbågarna får barnet också något att göra. Satsa på ett babygym stor modell eller lekmattor med tjock botten som maximerar chanserna för att barnet ska tycka det är skönt att ligga ned längre stunder.

Babygym som bebis har nytta av

Idag finns det en hel uppsjö av babysaker på marknaden och det är inte alltid glasklart om man verkligen behöver köpa det ena eller andra. Men faktum är att de allra flesta som köper ett babygym blir mycket nöjda. Gymmet brukar introduceras för babyn från en-två månaders ålder. Den mjuka och smarta konstruktionen är till för att bebisen ska öva upp sin motorik, och utveckla kognitiva och fysiska färdigheter.

Ett babygym för barn är delvis uppbyggt för att bebisen ska röra på sig och på så sätt bygga upp viktiga muskler. De hängande leksakerna fångar barnets uppmärksamhet och stimulerar till rörelse och grepp. De ger också barnet sin första lärdom av orsak och effekt. Själva botten på babygymmet är till för att bebisen ska kunna ligga mjukt och skönt på både rygg och mage. På mage övar bebisen upp stabilitet och muskulatur i nacke och rygg.

Välj rätt utförande

Vi på Big Baby vet att det finns en uppsjö av babygym och lekmattor att välja mellan idag. Vi har gjort det enklare för dig att välja, genom att garantera att varje produkt i vårt sortiment är noga utvald för sin goda kvalitet. Tänk på att babygymmet både bör ha bågar samt lekmatta med färger och former, vilka underhåller barnet såväl när hen ligger på rygg som på mage. Bågarna bör vara avtagbara och babygymmet skumgummi fodrat.

Då kan dessa avlägsnas beroende på ändamål, och det förenklar även vid transport. Lekmattan ska vara tillverkad av tjockt mjukt material med följsamt överdrag, vilket gör det mjukt och behagligt att röra sig på. Undvik att skaffa hängande leksaker i trä till babygymmet då dessa är hårda och lätt kan orsaka skada om upphängningen fallerar. Mjuka leksaker, gärna som prasslar eller ger andra ljud ifrån sig, brukar vara mycket uppskattade från bebisens håll.

Så håller du intresset för babygymmet uppe

För att undvika att bebisen tröttnar på babygymmet är det smart att byta ut leksakerna då och då. Antingen kan ni köpa separata leksaker att hänga upp i bågarna, eller så introducerar ni en leksak i taget. Dessa får gärna vara i klara färger eftersom det fångar babyns blick mer än till exempel ljust och babygym i grått. Det kan även ha en mörkare nyans men då kombineras den med fördel med färgglada leksaker till lekbågen.

Även om babygymmet oftast brukar bli älskat av bebisen är det förstås viktigt att sätta gränser. Små barn blir lätt överstimulerade och därför bör man introducera barnet till babygymmet successivt. Detta gäller även de tillhörande leksakerna. Ålder för babygym rekommenderas från en-två månader upp till sex månader. Lekmattan kan däremot användas längre än så om bågarna monteras av. Använd den som sittdyna eller rulla ihop och ta med på sommarutflykten.

Tänk på detta

Det är lätt att frestas till att köpa ett enklare babygym bebisen kan använda, men detta kan många gånger vara ett dumt beslut. Ibland är underdelen av skumgummit inte tillräckligt tjock och stor för att barnet ska tycka det är bekvämt nog att ligga på den. Detta resulterar i att det billiga babygymmet eller lekmattan inte används. Satsa hellre på något mer rejält för att säkerställa barnets komfort och välmående.

En bra investering

Ett babygym eller lekmattor brukar anses vara en av de bästa och mest prisvärda saker du kan köpa till din bebis. Det är få barn som inte gillar babygym vilket gör det till en populär aktivitet. Babygymmet underhåller och tränar barnets fysiska och mentala funktioner, samtidigt som det är både mysigt och bekvämt att ligga inuti. I vårt stora sortiment hittar du noga utvalda babygym och lekmattor baby, med bästa möjliga komfort.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 24

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 24

Sida
per sida
Stigande ordning