Babynest

Att bli föräldrar innebär för de flesta en hel del att tänka på. Inte nog med att du behöver förbereda dig psykiskt för det, utan det kräver också att du anpassar ditt hem för det nya tillskottet i familjen. Saker kan behöva barnsäkras, ett barnrum ska inredas, leksaker ska köpas och mycket mer. Vissa saker kan du helt enkelt inte vara utan som kan underlätta vardagen. Ett babynest är ett exempel på en sådan sak. Här på bigbaby.se kan du se vilket utbud vi har av babynest, de finns i olika mönster och färger. För oss är det viktigt att priserna är rimliga för att köpet ska bli så billigt som möjligt för dig.

Så här fungerar ett babynest
Ett babynest kan beskrivas som “en liten säng i sängen”. Det är alltså ett slags underlag med kanter som bara är något större än själva bebisen. Du placeras bebisen i babynestet, som i sin tur kan placeras i spjälsängen, i din egen säng, i soffan eller direkt på golvet – valet är ditt. Ett babynest kan användas av flera olika anledningar, så som att göra det mer tryggt och ombonat för bebisen med nästets mjuka kanter istället för spjälsängens kanter. En annan anledning till att investera i ett babynest är att barnet under sina första månader rekommenderas att ligga på rygg, med ett babynest är det lättare att hålla denna position än om babyn ligger fritt i en spjälsäng eller i din säng. Givetvis kan babynestet också användas av mer praktiska skäl, för att bebisen exempelvis inte ska hamna i skarvar i din säng eller i soffan. Men det är också ett mjukt och praktiskt liggunderlag om bebisen placeras i liggande ställning på golvet.


När och var kan babynest användas?
Ett babynest används till de minsta barnen, ungefär från nyfödd och upp till sex månader, men någon exakt gräns finns inte, detta är något som du som förälder avgör. Det vanligaste är att babynestet används direkt i spjälsängen eller i föräldrarnas säng, men det kan egentligen användas överallt. Några exempel är i soffan, vaggan, barnvagnen eller på golvet. När babynests först kom ut på marknaden år 2003 så användes de främst för prematur men idag är det många som insett fördelarna för bebisar under deras första månader. Babynest utvecklades från Kanmed BabyNest som finns på förlossningsavdelningar och inom prematurvård över hela världen. Tanken bakom ett babynest är att återskapa känslan av att ligga i mammas mage och ge en ombonad och trygg miljö under de första månaderna. Fördelen med babynestet är att barnet ligger stabilt och tryggt nära dig var du än befinner dig.

Olika modeller
Precis som med de flesta andra produkter idag finns det givetvis babynest i en rad olika modeller, material, storlekar, färger, mönster och andra utföranden. Du har helt enkelt mycket att välja på. Om du är på jakt efter ett billigt babynest kan en enkel basmodell vara att föredra, men det finns en hel del smarta funktioner och finesser om du är beredd att spendera lite extra. Det avgör du givetvis själv. De flesta babynesten är ovala till sin form, och passar storleksmässigt en bebis på upp till cirka sex månader. Ett babynest bör ha mjuka och vadderade kanter så inte barnet stöter mot något hårt medan denne sover. Även själva liggunderlaget bör vara lite vadderat för högsta möjliga komfort även på hårdare underlag. Ett babynest bör varken vara för stort eller för litet för din bebis. Därför har de flesta en dragsko- eller knytfunktion nedtill som kan lösas upp eller stramas åt beroende på hur stort du vill att babynestet ska vara. I övrigt kan ett babynest i stort sett se ut hur som helst vad gäller färger och eventuella mönster och andra detaljer. Välj ett babynest i ett mjukt och följsamt material och känn gärna på materialet i fråga innan du bestämmer dig för det.

De färger du hittar i vårt sortiment är allt från vita, grå och svarta till rosa myspölar. Om du letar efter en modell som är lite större och som har lite mönster och fina läderdetaljer för att få lite mer detaljer på nestet så finns det också. Vi har även modeller som kommer i melerade mönster, liknande marmor med en basfärg i antingen vitt eller svart. De passar lika bra som myspöl som skötbädd.

Myspölar ger barnet en trygg lekmiljö där det finns plats både för leksaker och gosedjur. En myspöl är även en skön sovplats för barnet. Hos bigbaby.se hittar du ett brett utbud med babynests och myspölar i olika material, tyg, mönster, och storlekar från små till stora. Tänk på att din bebis växer fort så välj gärna en modell som han eller hon kan växa i. Tack vare dragskon som de flesta modeller har kan du enkelt justera allt eftersom.

Fördelar med babynest
Det finns många fördelar med att investera i ett babynest. Ett av dem är att babynestet bonar om och kan göra bebisen trygg. Med ett babynest är dessutom chansen betydligt större att bebisen sover på rygg, vilket rekommenderas under barnets första månader. Detta minskar nämligen risken för plötslig spädbarnsdöd. Många menar också på att ett babynest kan göra det enklare för barnet att lära sig att sova i en egen säng, då det lilla nestet fungerar som en egen bädd även om du har placerat det i din säng eller i soffan. Ett babynest är dessutom ett praktiskt sätt för dig att alltid kunna ha ditt barn nära dig, var du än befinner dig.

Att tänka på när du köper ett babynest
Trots de olika fördelar som finns är det alltid viktigt att tänka igenom ett köp innan du slutför det. För att få ut så mycket som möjligt av din upplevelse av babynestet kan följande saker tas lite extra i beaktning: • Fundera på priset. Ett babynest används under en begränsad period när barnet är som skörast, tänk därför på material som är skonsam och skön mot babyns hud.
• Samtidigt är det viktigt att ej köpa ett för mjukt babynest. Det här gäller givetvis även andra bäddset av olika slag. I värsta fall kan det skapa andningssvårigheter för barnet om hen rullar över på mage med ansiktet nedåt.
• Se till att babynestet inte innehåller gifta ämnen eller har för långa snören eller dylikt som bebisen kan få tag på.
• Håll alltid ditt barn under uppsikt.

Tvättråd och rengöring av babynestet
Med bebisar kommer kladd, dregel och spill – det är helt naturligt, men därför kan bebisprodukter också behöva tvättas oftare än andra produkter. Hur du ska tvätta eller rengöra ditt babynest beror på varumärke. Kontrollera därför alltid tvättråd eller tvättlappen på babynestet i fråga innan du rengör det för första gången. De flesta babynest på marknaden idag har dock ett avtagbart överdrag som för det allra mesta kan tvättas i tvättmaskin. Vissa torkas bäst i torktumlare, medan andra helst ska självtorka. Mindre fläckar kan med fördel försiktigt torkas/gnuggas bort med en lätt fuktad trasa och eventuellt milt diskmedel eller liknande. Undvik starka medel och rengöringsmedel, då småbarn kan vara känsliga mot detta.  

Enkelt att handla myspölar och babynest online

Det är enkelt att handla babynest och myspölar online hos oss. Du ser direkt om modellen finns i sortimentet redan innan du klickar på den. Klickar du sedan på modellen kan du se i vilka butiker den finns, hur många som finns i de olika butikerna samt hur många som finns i webbutiken. Här ser du även all produktinformation om myspölen och babynestet där det står beskrivet för vilken ålder den passar för, storlek, material och en kortare beskrivning av modellen. Våra myspölar och babynest håller samtliga en hög kvalitet och konkurrenskraftiga priser, och hos oss har du den stora fördelen att du kan både handla online och i fysiska butiker.

Visa som Rutnät Lista

10 Produkter

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

10 Produkter

per sida
Stigande ordning