Babyskydd

Babyskydd

Till den allra första tiden med ditt nyfödda barn så är ett babyskydd barnets första lilla transportmedel. Det finns de som hävdar att ett nyfött barn helst inte ska färdas i ett babyskydd i mer än 20 minuter åt gången. Men vi vet att det inte finns något underlag för det påståendet, bland annat så har statens väg- och transportforskningsinstitut gått igenom all forskning i området. Deras forskning har genererat kunskap om att nyfödda barn tål att åka längre sträckor.

Utöver den komfort som babyskyddet garanterar ert barn så är de även oerhört praktiska för föräldrarna. Ett babyskydd är väldigt enkelt att ta av, oavsett om barnet sitter inne i bilen eller ligger i barnvagnen. Babyskydd är tänkt för de barn som är i tidig ålder. Föräldrar med barn i tidig ålder har mycket sällan båda händerna tillgängliga samtidigt, med detta i åtanke så har många tillverkare utvecklat dem så att de är lätta att koppla i/ur med bara en hand.

Något som är vanligt är att barn i tidig ålder visar sitt obehag genom att skrika eller gråta. Skrik och gråt kan få en förälder att tänka om hur man ska använda babyskyddet. De allra flesta är godkända för en totalvikt på 13 kg, eller för barn som är max 10 månader gamla. För att ett barn ska få använda sig av babyskyddet så får barnets huvud inte vara högre än babyskyddets kant. Användningen av babyskyddet varierar också efter hur barnet växer. I barnets tidigaste ålder så är det vanligt att babyskyddet är försett med kuddar och andra mjuka delar för att göra det så bekvämt som möjligt för barnet. I takt med att barnet växer så är det viktigt att hålla koll på ifall barnet sitter bekvämt och korrekt, då dessa kuddar kan medföra att barnet kanske sitter för tight. Det är av yttersta vikt när man installerar och använder babyskyddet att barnet sitter både tryggt och bekvämt. Ifall babyskyddet ej är korrekt installerat så kan det vara anledningen till att barnet känner stort obehag. Titta efter noga och se ifall bältet sitter korrekt och att inte babyskyddet upplevs som för litet ifall barnet t.ex. har på sig stora vinterkläder.

Du har möjligheten att välja bland babyskydd med eller utan bas. Att använda sig av ett babyskydd med bas är absolut det mest bekväma alternativet. Skillnaden mellan ett med bas och ett utan bas är att det är betydligt smidigare att ha ett skydd med bas. Då kan du jättesmidigt klicka i barnet i bilen utan att behöva trixa med bilbälten och dylikt. Risken för att göra fel när man sätter barnet i bilen blir betydligt mindre när du har ett babyskydd med bas. Vissa modeller på baser går det även att klicka i en större bilstol för bakåtvänt åkande så att du får ut längre användningstid av din bas än bara till babyskyddet. Efter att barnet blivit äldre än tio månader så är det inte längre hållbart att fortsätta använda skyddet. Då kan det vara läge för att titta efter andra alternativ.

Visa som Rutnät Lista

7 Produkter

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

7 Produkter

per sida
Stigande ordning