Bakåtvända bilbarnstolar

Bakåtvända bilbarnstolar

Bakåtvänt åkande är alltid säkrast! Våra bakåtvända bilbarnstolar från kända varumärken ger dig och ditt barn den säkerhet som förväntas av en bilbarnstol idag. Vi har ett stort urval av de bästa bakåtvända bilbarnstolarna på marknaden så att du alltid kan hitta den bilbarnstol som fungerar bäst i din bil men också ger bra komfort för ditt barn. Har du tillgång till någon av våra butiker kan vi alltid hjälpa dig med montering av din nyinköpta bilbarnstol.

Den bakåtvända bilbarnstolen är den bilbarnstol som skyddar ditt barn allra bäst bara genom att monteras bakåtvänt. Nu mer har de flesta bakåtvända bilbarnstolar djupa sidor som ger ett bra sidokrockskydd men också bra komfort för ditt barn om det skulle somna i bilbarnstolen. Sidokrockskydden hjälper till att hålla ditt barn mer upprätt i bilbarnstolen. Många bilbarnstolar har också möjligheten att justera lutningen på stolen under färd. Det kan underlätta om man åker mycket långa sträckor och barnet hinner både vara vaket och sova under tiden. På de allra flesta bakåtvända bilbarnstolar kan man justera lutningen så att den dels sitter bra i bilens säte men också ger en bra komfort för barnet om barnet somnar men man får då ställa in lutningen på bilbarnstolen med hjälp av ett stödben innan man monterar fast den i bilen.

Den bakåtvända bilbarnstolen är vad vi kallar en stationär bilbarnstol då det inte är en stol man flyttar runt på allt för mycket. Oftast blir det att man monterar den på en plats i bilen och sedan får den sitta där. Om man vill ha bilbarnstolen i två olika bilar så brukar de flesta välja en stol som kommer med isofix-fästen då den går snabbare att koppla fast och koppla loss ifrån bilen. Förutsatt att du har isofix-fästen i din bil. Har du inte det så finns det bakåtvända bilbarnstolar som man monterar fast med bilens bälte och förankringsremmar som följer med i bilbarnstolen vid köp. Dessa stolar är precis lika säkra som en bilbarnstol med isofix-fästen så länge de är rätt monterade och de tar lite längre tid att montera. Till dessa bilbarnstolar finns det extra förankringsremmar att köpa till så att det går lite snabbare att montera i bil nummer 2 om du vill flytta den mellan bilar.

Till alla våra bakåtvända bilbarnstolar finn det en hel del bra tillbehör att köpa till. Sparkskydd är det första vi rekommenderar, dels för att det behöver sättas i sätet innan man monterar fast bilbarnstolen och dels för att det skyddar mot smutsiga skor och grus och även tryckmärken i sätet om du väljer en vadderad variant av sparkskydd. Sedan finns det även bra solskydd att sätta på fönstret i bak och även en smart spegel som du monterar fast på nackstödet i bak så att du via din egen backspegel kan ha full koll på ditt barn som åker bakåtvänt i baksätet.

Tänk på att aldrig montera en bakåtvänd bilbarnstol framför en ikopplad airbag. Den kan göra väldigt stor skada vid en krock.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 61

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 61

Sida
per sida
Stigande ordning