Bältesstolar

Bältesstolar

Hos oss på Big Baby finner du ett stort urval av bältesstolar som är från 15-36 kg. De ger ditt barn den bästa komforten samtidigt som de säkerställer att bilens bälte sitter korrekt och bilfärden blir trygg. Vi har bältesstolar från välkända varumärken så som Britax, BeSafe och Axkid. Bältesstolar är en typ av framåtvänd bilbarnstol som används från ca 4,5 år till 10-12 år beroende lite på hur långt barnet är och vad han eller hon väger. Grunden på alla bältesstolar är lika men de kommer sedan med lite olika möjligheter så som att du kan koppla fast vissa i ISOFIX-fästena i bilen, vissa har mer utvecklade sidokrockskydd. Bältesstolens första uppgift är att höja upp barnet och se till att bilens bälte sitter korrekt.

Men mycket har utvecklats på våra bältesstolar. Numera får du så mycket mer i din bältesstol än vad du tidigare fick. De djupa sidorna i bältesstolarna ger ett utmärkt sidokrockskydd samtidigt som det ger stadga till det sovande barnet så att de fortfarande sitter korrekt i stolen och inte glider ner på sniskan. Många bältesstolar kommer också med ytterligare ett sidokrockskydd som du kan reglera så att den delen som är närmast bildörren får en extra distans som tar upp den första kraften i en eventuell krock och sedan fördelar ut den kraften över resten av bältesstolen.

Vi har även en modell på bältesstol som när den är fastsatt i isofix-fästena i bilen roterar i krocken så att ryggen på bältesstolen tar den första smällen och vänder och skyddar barnet. Till det finns det många bältesstolar som kommer med isofixfästen så att du kan koppla fast den i bilen. Dels ger det en liten avlastning på barnet vid en krock då barnet inte tar med sig tyngden av bältesstolen i krocken. Sedan kan det vara tryggt att veta att bältesstolen sitter fast i bilen även om ingen sitter i den när man är ute och åker. Skulle man vara med om en olycka så har man ingen bältesstol som flyger runt i bilen och gör ytterligare skada.

Vi har även bältesstolar som har en så kallad XP-PAD som är ett vadderat bilbältesöverdrag som är utvecklat för att absorbera kraften vid en krock över bröstkorgen på barnet. Bilstolstillverkarna som vi har valt att ta in i vårt sortiment är tillverkare som jobbar hårt och intensivt med att alltid utveckla sina produkter för att få ut det bästa på marknaden. Allt för att ge dig som förälder det allra bästa möjligheterna att skydda ditt barn.

Det finns även bältesstolar som är lite enklare i sitt utförande och de ställs bara i bilens säte, sedan sätter du i barnet och på med bilens tre-punktsbälte. Efter det är det bara att justera nackstödet som också reglerar höjden på bilens bälte till rätt höjd så att det ligger an ordentligt mot barnets axel. På alla bältesstolar har du möjligheten att plocka av klädseln och tvätta i maskin.

Tänk på att aldrig låta ett barn med bältesstol sitta i framsätet framför en ikopplad airbag då den gör mer skada än nytta.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 42

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 42

Sida
per sida
Stigande ordning