Barnböcker

Barnböcker

Söker du efter riktigt bra barnböcker online? Då behöver du inte leta längre! Vi på Big Baby vet att böcker är minst sagt magiska och kan ta med hela familjen på äventyr. Detta inkluderar även våra allra minsta familjemedlemmar. Därför har vi satsat extra mycket på att kunna erbjuda ett omsorgsfullt utvalt sortiment av barnböcker för de allra yngsta. Hos oss hittar du barnböcker med ljud och färgglada pek-böcker som är perfekta att läsa tillsammans och lära sig av alla stunder på dagen.

Det kan vara svårt att på förhand veta vilken typ av bok som barnet tycker om och här gäller det att pröva sig fram. Barnböcker kommer i många utformningar och innehåller allt från klassiska berättelser till moderna tv-karaktärer som Babblarna. Vårt tips är att introducera nya barnböcker lite då och då, till slut hittar barnet de favoriter som håller i sig en tid. Då får du också en vink om vilka karaktärer och vilken typ av berättelser barnet tycker om. Dessutom, när du köper barnböckerna online får du hem barnens favoriter snabbt!

Så viktig är godnattsagan

Vi på Big Baby vet hur viktigt det är med böcker redan från 0–1 år, speciellt barnböcker med ljud. Det finns nämligen mycket forskning som pekar på många fördelar med att läsa tillsammans med barnen. Framförallt ger det en god grund vad gäller språket, barnets godnattsaga är nämligen en enda stor lärdom av vårt språks form och karaktär. Genom barnböckernas bilder och berättelser lär sig barnet hur våra ord låter och hur de formas. Genom rim och bilder får barnet en förståelse för känslor och tonlägen.

Att läsa böcker för barn lägger därmed en grund för deras språkförståelse men även för dess sociala och emotionella utveckling. Du visar också barnet att det finns en värld bortom den vardagliga verkligheten som skapas av fantasin, en fantasi som är så oerhört viktig för barnets kreativitet och välmående. Även om det är bra att lyssna kan barnböcker med ljud och pek-böcker ge en ny nivå och engagera barnet i berättelsen. Det gör läsningen aktiv och givande för både ditt barn och dig som förälder.

Att läsa tillsammans

Ofta hör vi uttrycket att vi ska "läsa för våra barn" men sanningen är egentligen att vi skall läsa "tillsammans med våra barn". Som vi nämnde ovan är barnböcker en viktig del i språkets utveckling men det är minst lika viktigt för närheten mellan barn och förälder. Ofta sitter barnet i knäet under läsning av böcker vilket skapar trygghet och närhet. Det hjälper barnet slappna av och kanske viktigast av allt, det är mysigt! En barnbok med ljud och pek-figurer stimulerar barnets olika sinnen och ger utrymme för interaktion.

Interaktionen görs bäst genom att stanna upp och låta barnet utforska bilderna, ljudet eller tygfigurerna inuti boken. När barnet själv börjar forma egna ord blir detta lilla stopp i högläsningen extra viktigt för att ge barnet utrymme i sin utveckling. Då kan ni knyta samman erfarenheter från verkliga livet med likheter i berättelsen. Vårt boksortiment sträcker sig från 0-3 år och har något som passar alla små, oavsett vart i utvecklingen de befinner sig. Välkommen att köpa dina barnböcker online till bra pris och snabb leverans hos oss på Big Baby
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 24

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 24

Sida
per sida
Stigande ordning