Barngrindar & trappgrindar

Barngrindar & trappgrindar

Bor du i ett hus med flera plan eller i en lägenhet med två plan? Då är en barngrind till trappan en mycket bra investering. Det hindrar barnet från att trilla nedför trapporna och skada sig, men den kan lika gärna användas för att hålla barnet borta från olika rum. Det finns många barngrindar och trappgrindar i olika bredd och material att välja mellan och vilken du ska välja är en smaksak. 

Säkerhet på dörr- och trappgrindar
Barngrindar inomhus är mycket fördelaktigt för att öka säkerheten i ditt hem och det utförs många tester för att garantera detta. Hos oss hittar du flera trappgrindar som fått bra betyg i trappgrind test.

Modeller och montering
Många väljer att köpa barngrinden i trä eftersom den kan användas i princip överallt och kan kännas lite mjukare än barngrindar i metall. Men det finns även andra praktiska modeller av trappgrindar som en barngrind som är utdragbar. Du hittar även en trappgrind som är som en rullgardin, en elegant och diskret modell. En rullgardinsgrind i väv passar alldeles utmärkt att ha både för trappor och för dörröppningar. De är lätta att montera och enkla att hantera. En trappgrind som är uppfällbar är också mycket populär då den är lätt att använda. De tar ingen onödig plats och de kan lätt monteras på plats. I vårt sortiment hittar du även en barngrind som är 120 cm för bredare dörrhål.

Har du en öppen eldstad eller en kamin måste du avgränsa runt den för att skydda barnet från att bränna sig. Du kan då inte använda en grind i något material som kan börja brinna. Det bästa du kan välja när det gäller barngrind vid kamin är till exempel en grind i järn. Denna modell passar även perfekt att göra en lekhage av eftersom den är formad, sätt bara ihop två grindar och du har en hage. Du kan nu tryggt lämna ditt barn att leka när du kollar till maten i köket.

Vill du inte göra hål i karmar och väggar för skruvar kan du välja en barngrind utan skruvar. Dessa ska du dock inte ha ovanför en trappa eftersom de inte är tillräckligt förankrade om barnet skulle klättra på grinden.

Vill du hitta en trappgrind för barn som passar din inredning finns det grindar i olika färger för att den snyggt ska kunna passa in med den övriga miljön. Trappgrindar kommer ofta i neutrala färger som vitt och svart men det finns även en trappgrind i trä.

Du hittar barngrindar i olika utföranden allt från modeller som är enklare i designen till elegantare och mer avancerade grindar. Syftet är dock alltid att skydda det aktiva barnet från att skada sig eller ramla ner för trappor. Men barngrindar och trappgrindar kan du använda till mycket. Har du husdjur som till exempel hund är barngrindar och trappgrindar perfekta för att stänga ute eller inne hunden från olika rum. Föredrar du barngrindar och trappgrindar som är fastmonterade eller ska de kunna tas bort enkelt, och utan att lämna några hål och märken i väggen? Det finns många valmöjligheter där vissa går att reglera helt eller delvis för att passa in där du vill ha dem eller så kan du välja en grind med fasta mått. I vårt sortiment på bigbaby.se finns vad du behöver för ett säkrare hem för ditt barn.

Visa som Rutnät Lista

5 Produkter

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

5 Produkter

per sida
Stigande ordning