Barnvagnstillbehör

Barnvagnstillbehör
Hos oss på Big Baby hittar du allt du kan tänkas behöva till din barnvagn så som åkpåse, skötväska, sittdyna, parasoll/solskydd, regnskydd och insektsnät. Alla de stora varumärkena finner du här, Bugaboo, Britax, Emmaljunga, Stokke, Elodie Details, Skip Hop m.fl. Välkommen in och shoppa loss!

Åkpåse

Här hittar du en hel massa olika varianter på åkpåsar. Du hittar åkpåsar från olika barnvagnsmärken som är färgmatchade med vagnarna och många gånger också formanpassade att fungera i sitsen hos respektive märke. Vi har också en hel del åkpåsar från leverantörer som inte är till någon specifik modell på vagn utan är väldigt universala. Åkpåsarna kommer i en hel del olika utföranden. Det finns de som är lite tunnare och mer öppna i formen som fungerar utmärkt till vår och höst. Sedan har du de tjockare åkpåsarna som oftast är lite mer ombonade och som man även kan dra åt runt huvudet för att behålla så mycket av värmen som möjligt som fungerar bra hela vinterhalvåret. Och till sist finns det dun eller lammskinnsåkpåsar om det är en riktigt kall vinter. De isolerar väldigt bra.

Om man har en bra åkpåse till ett nyfött barn så behöver man inte alla gånger ha en vinteroverall också utan kan välja en fleeceoverall i stället så blir det inte så varmt och svettigt för babyn. De allra flesta åkpåsar kommer med dragkedja som kan sitta mitt fram på åkpåsen eller så går den runt på sidorna och även nere vid fötterna. Den sista varianten kan vara bra till ett lite äldre barn då det är lättare att öppna upp och kliva ur åkpåsen själv vid behov.

Åkpåsen skyddar också sittklädseln i vagnen mot smuts och väta och de allra flesta åkpåsar går att tvätta i maskin. De kommer med flera hål i höjd i ryggen för barnsvagnsselen. Vissa åkpåsar kan du med hjälp av dragkedjan ta bort hela framsidan så att du bara får en varm och mjuk sittdyna kvar. Kan vara ett bra alternativ till vår och höst. Åkpåsarna kan också komma i lite olika storlekar, vi har t.ex. en miniåkpåse som passar väldigt bra i liftar och liggkorgar medans dun- och lammskinnsåkpåsarna har en tendens att vara lite större i storleken. 

Andra bra tillbehör till din vagn kan vara skötväska sittdyna, parasoll eller solskydd och insektsnät m.m.

Skötväska

Här hittar du en rad olika modeller på skötväskor från olika varumärken. Du hittar dels de som hör till deolika barnvagnsmärkena om man vill matcha i färg, dels modeller och märken som inte är gjorda för någon specifik vagn utan som fungerar till det mesta. De kommer med en hel del fack, fickor och förvaring.

Skötbädd och isoleringsficka medföljer i många modeller. Allt för att du ska få ut det mesta av din skötväska. Andra bra tillbehör till din vagn kan vara åkpåse, sittdyna, parasoll eller solskydd och insektsnät m.m.

Sittdyna

En sittvagnsdyna kan alltid vara bra att ha i vagnen då den skyddar sittklädseln mot diverse smuts och spill. De allra flesta sittdynor går lätt att tvätta i maskin. Förutom sin skyddande funktion så ger de också bättre sittkomfort till barnet. Det finns sittdynor som har olika material, så som fleece, på olika sidor för att ge lite extra värme vid kyla. Vissa modeller kommer med tjockare vadderade sidor vilket ger lite bättre stadga och komfort till det lilla barnet som håller på att lära sig att sitta.

Dynorna kommer med flera hål i höjd för barnvagnsselen. Du kan hitta sittdynor från de olika barnvagnsmärkena så att du kan färgmatcha till din vagn men det finns också en hel del olika dynor som inte är gjorda för någon specifik modell av vagn utan passar till de allra flesta vagnar. Andra bra tillbehör till din vagn kan vara åkpåse, skötväska, parasoll eller solskydd och insektsnät m.m.

Parasoll/Solskydd

De flesta parasollen fästs runt ett rör i chassit och sedan kan du vinkla det vart efter solen flyttar sig. Ett tips är att fästa parasollet relativt långt ner på chassit så att det ligger an mot suffletten så blir det lite stadigare om det skulle blåsa. Det som är bra med parasoll är att det skyddar mot solen men det låter också luften cirkulera runt barnet.

Solskydd är en annan variant som skyddar bra mot solen. Det är oftast ett formbart tygstycke med plastskenor i för stadga. De läggs på suffletten och skjuts fram så att det ger ett bra skydd mot solen. Fästs med kardborreremsor eller med knytband i vagnen. De kan komma i lite olika storlekar och här kan det vara bra att tänka på att inte skjuta solskyddet för långt fram så att det täcker ner mot fötterna på barnet då det kan bli väldigt varmt i vagnen om inte luften kan cirkulera ordentligt. Annars är de väldigt smidiga att ha att göra med då du lätt kan vika ihop dem och förvara i vagnen tills nästa gång du behöver använda det.

Andra bra tillbehör till din vagn kan vara åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Ståbräda

Ett enkelt sätt att få med dig två barn med bara en barnvagn. Ståbrädan kopplas på hjulaxeln eller på sidorna på chassit. Många gånger har de olika barnvagnsmärkena sin egen ståbräda som är optimal till deras vagnar men det finns också ståbrädor som inte är gjorda för någon specifik vagn utan är väldigt reglerbara så att de passar de flesta vagnar som finns på marknaden.

När barnet står på ståbrädan så hamnar barnet framför dig och kan då hålla i sig i barnvagnshandtaget så att han/hon står stadigt. Vissa modeller på ståbrädor har även möjligheten att koppla på en liten sits om det blir jobbigt att stå på brädan. Andra bra tillbehör till din vagn kan vara åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Bilstolsadapter

En bilstolsadapter kan vara väldigt smidigt att ha. Den gör så att du kan koppla fast babyskyddet (den första lilla bilstolen) direkt på ditt barnvagnschassi. Säg att du ska iväg till ett köpcenter en snabbis, då behöver du endast ta med dig chassit till din vagn istället för att även ha med dig liggkorgen. Med ett enkelt klick så fäster du babyskyddet direkt på chassit och går iväg och gör dina ärenden.

De flesta barnvagnstillverkarna har adaptrar i sitt sortiment och de är anpassade för de största bilstolsmärkena på marknaden. Sen finns det de barnvagnstillverkare som har sina egna babyskydd och då behöver man kanske inte en adapter utan babyskyddet går att klicka fast direkt på chassit. Andra bra tillbehör till din vagn kan vara åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Regnskydd

I vissa barnvagnar följer det med ett regnskydd till vagnen men gör det inte det så finns det alltid flera modeller att tillgå. Viktigt att tänka på är att du köper rätt modell på regnskydd till din vagn då de är formsydda för att passa så bra som möjligt. De kan skilja sig lite från märke till märke hur de är utformade med de allra flesta har en dragkedja i sidan som gör att du lätt kan öppna upp och komma åt ditt barn vid behov.

De flesta regnskydden är gjorda i nylon som står emot regn, snö och blåst och skyddar din vagn och ditt barn på bästa sätt. Finns oftast i en del färger och mönster. Andra bra tillbehör till din vagn kan vara åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll eller solskydd och insektsnät m.m.

Mugghållare

Det finns en hel del olika varianter på mugghållare. De flesta är gjorda av ett barnvagnsmärke för att passa till deras egna vagnar men det finns också universala mugghållare som fästs med någon typ av klämmor eller kardborrefäste.

Enkla att fästa på ditt barnvagnshandtag så att du smidigt kommer åt din dryck under varma promenader i solen.

Insektsnät

De insektsnät vi har är väldigt universala, det är ett tunt nät med resår runtom så att det passar till de allra flesta typer av vagnar. Håller mygg och småkryp borta från din baby när de t.ex. ligger och sover i vagnen utomhus.

Insektsnätet fungerar också som ett bra skydd om det snöar mycket så att snön inte blåser in i vagnen. Står dock inte emot väta om det är blötsnö.

Hjulskydd

Hjulskydd är ett praktiskt tillbehör till dina vagnshjul när de är smutsiga och blöta efter promenaden. Med hjälp av resår så är de enkla att trä på hjul som är 35 cm i diameter eller mindre. Två av hjulskydden är även öppningsbara med hjälp av kardborre om du har svängbara framhjul.

Smidiga att ha med sig i vagnen om man ska bort till någon. Som alternativ finns också golvskydd att ställa vagnen på inomhus. Andra bra tillbehör till din vagn kan vara åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Reflexer

Alltid viktigt att ha under den mörka årstiden - det kan rädda liv. Det finns en hel del olika varianter på reflexer som du kan sätta både på dig själv och din barnvagn. Vi har varianter som hänger på band och sådana som du kan klistra fast på ditt barnvagnschassi.

Vi rekommenderar att du fäster reflexer på baksidan av suffletten och på var sida av vagnen. Om du har ett regnskydd på din vagn så har flertalet av dem reflexband insydda runtom.

Visa som Rutnät Lista

1 Produkt

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

1 Produkt

per sida
Stigande ordning