BeSafe iZi Flex Fix i-Size Black Cab

I lager
SKU
HT518064
3 295 kr
Lagerstatus
Webbutik
Fler än 10 st
STOCKHOLM
Kungens kurva
7 st
Barkarby
Fler än 10 st
Sickla
Fler än 10 st
GÖTEBORG
Sisjön
Fler än 10 st
Backaplan
Fler än 10 st
Kaserntorget
Tillfälligt slut
MALMÖ
Svågertorp
Fler än 10 st
Säkerhet och flexibilitet kombinerat!

BeSafe iZi Flex FIX i-Size: En bältesstol som kombinerar högsta säkerhet,med hög komfort och flexibla funktioner. iZi Flex FIX i-Size är lätt att installera och gör det möjligt för dig att placera upp till tre personer eller bilbarnstolar bredvid varandra i baksätet. Bältesstolen passar för barn som är 100-150 cm långa.

iZi Flex FIX i-Size är utvecklad med verkligheten som utgångspunkt och användaren i fokus. BeSafes nya bältesstol har flera innovativa säker-hetsfunktioner som tillsammans bidrar till att skydda ditt barn på en högre nivå än vad reglementet kräver.

Maximal säkerhet

BeSafe iZi Flex FIX i-Size är godkänd enligt det senaste bilstolsreglementet UN R129-02 (i-Size). iZi Flex FIX i-Size erbjuder högsta möjliga säkerhet då den är utrustad med tre lager av sidokollisions-skydd: Nack- och huvudskydd i energiabsorberande material (EPS), Side Impact Protection (SIP) bumpers och det extra sidokollisionsskyddet SIP+. iZi Flex FIX i-Size klarar de hårda krav på sidokol-lisionsskydd som ställs i UN R129-02 utan att SIP+ och SIP bumpers används. Genom att även använda SIP+, BeSafes beprövade sidokollisionsskydd, höjer du säkerheten ytterligare då detta fungerar som bilens deformationszon och absorberar kraften från sidokollisionen och därmed minskar kraften som når fram till ditt barn.

Att bältet förblir korrekt placerat under färden är avgörande för hur bältesstolen presterar vid en eventuell kollision. Därför presenterar BeSafe nu en ny funktion, inspirerad av BeSafes gravidbälten, som de kallar höftbältesguide. Höftbältesguiden säkerställer att bilens 3-punktsbälte är placerat ner mot barnens lår och inte glider upp över magen. För att ge extra komfort är höftbältesguiden tillverkad av mjukt material och har en Fid-lock magnet för enkel men säker öppning och stängning. Axelbältesguiden fungerar på ett liknande sätt och säkerställer att bältet alltid är placerat i korrekt höjd över barnets axel.

Högsta komfort

Höjden på bältesstolens rygg kan enkelt justeras för att passa ett barn som är 100 cm långt upp till 150 cm genom att vrida på reglagen på bägge sidor av bältesstolen. BeSafe rekommenderar alltid att barn ska färdas bakåtvänt till minst fyra års ålder även om barnet är längre än 100 cm. Bältesstolen har en justerbar sittvinkel som ditt barn själv kan reglera själv under färd. Det V-formade huvudskyddet är skönt att luta huvudet emot samtidigt som designen gör att barnet får bra sikt åt sidorna. PAD+ ökar säkerheten samtidigt som det gör att bältet får en behaglig position över axeln och minskar risken för att bältet skaver.

Bältesstolens ISOfix-armar är inskjutningsbara vilket göra att bältesstolen går att installera i de flesta bilar, med eller utan ISOfix. Tack vare låsfunktionen på ISOfix-armarna blir det lättare att installera iZi Flex FIX i bilar som har djupt liggande ISOfix-fästen.

Flexibilitet för din familj

BeSafe iZi Flex FIX i-Size har en design som gör den lätt att installera. Möjligheten att ta bort SIP bum-pers (de avlånga sidokollisionsskydden) gör att du kan placera upp till tre bilbarnstolar eller tre personer bredvid varandra i baksätet. En flexibel lösning för familjen med många passagerare.

Teknisk information

Godkännande: UN R129-02 (i-Size och Specific Vehicle)
i-Size godkänd bältesstol för barn som är 100 - 135 cm långa
Specific vehicle godkänd för barn som är 135 - 150 cm långa
Längd på barnet: 100 - 150 cm
Ålder: Ca. 4 - 12 år (Vi rekommenderar att barn färdas bakåtvänt till minst 4,5 års ålder)
Vikt bältesstol: 7 kgL x B x H: 42 x 52 x 64 cm (i lägsta position inkl. SIP bumpers)
Bredd utan SIP bumpers: 44 cm
Bältesstolens höjd i högsta läget: 82 cm