Boob

Boob

Idén till Boob föddes 1999 av Mia Siepel. Hon kom fram till en modell på amningsplagg som kom att bli en favorit bland mammor världen över. Principen var en omlottmodell som du lätt kan lyfta upp övre halvan för att kunna amma men ändå vara påklädd undertill så att man slipper frysa. Boob använder hållbara material i sina plagg, de använder ekologisk bomull, lyocell och återvunnen polyester och polyamid. All fleece som används i Boobs plagg är gjord av återvunna plastflaskor.Idén till Boob föddes en blåsig höstdag 1999 när Mia Siepel såg sin syster sitta och amma sin nyfödda son och då såg hur oskyddad hon var. Lösningen blev Boobs patenterade amningsplagg som blivit en favorit bland mammor världen över. Principen var en omlottmodell som du lätt kan lyfta upp övre halvan för att kunna amma men ändå vara påklädd undertill så att man slipper frysa. Och det var bara början.

Idag gör Boob kläder och bh-ar för mammor i alla stadier, med den smarta dubbelfunktionen för graviditet och amning. Boob arbetar mycket klimatsmart och ser gärna att du använder ditt Boobplagg länge. När du inte längre har användning för det, ge det till någon som har, skänk det till välgörenhet eller sälj det second hand. Det går till och med att skicka tillbaka plagget till Boob, så ser de till att det kommer till användning igen.

Miljön är något som genomsyrar hela Boobs tankesätt. Från första steget när de skapar ett plagg med syfte till att produktion, materialval, funktion och design blir så miljöoptimalt som möjligt. Företaget tillverkar plagg med lång livslängd. Detta gör de tillsammans med fabriker i Europa, i Turkiet och i Portugal. I Portugal ligger 45% av deras tillverkning i en mindre fabrik med ca 100 anställda som har samma värderingar som Boob. De har haft ett samarbete sedan 2012. Årligen åker de ner till fabriken och deras produktionsagent är där varje vecka.

Sedan 2008 har Boob utökat andelen hållbara material från 20% till 83% (mätt i vikt av deras totala produktion 2015). Målet är att de ska komma upp i 100%. De hållbara material de använder är ekologisk bomull, lyocell och återvunnen polyester och polyamid. All fleece som används i Boobs plagg är gjord av återvunna plastflaskor. De arbetar även med polyamid som är tillverkad av återvunnet avfall. Genom att göra material av sopor spar vi på jordens naturtillgångar av råolja och bidrar till att minska jordens sopberg.

Boob har fått flera fina utmärkelser, bland annat för sin Fast Food sport-BH som 2016 belönades med PTPA Medias pris "Parent Tested Parent Approved". Fast Food amnings BH fick bronspris av Prima Baby Awards 2014 Best Maternity Lingerie, som uppmärksammar och delar ut pris till de bästa produkterna inom baby- och föräldrarbranchen. 2012 belönades den även med Bizziebaby Silver Award. I am yours, to love, wash and wear. When you are done with me please hand me over to someone who needs me. Boob gör kläder som är för framtiden.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 41

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 41

Sida
per sida
Stigande ordning