Britax bilbarnstol

Britax bilbarnstolar är bland de säkraste bilbarnstolarna du kan hitta på marknaden. Britax har alltid legat i framkant vad gäller utveckling av bilbarnstolar och är än i dag med och utvecklar standarder för säker installation av bilbarnstolar i hela Europa. 

Britax bilbarnstolar finns i modeller från nyfödd upp till den sista bältsstolen du behöver. Britax bilbarnstol som du använder från nyfödd kallas babyskydd och finns i ett par varianter, Babysafe Plus SHR och Babysafe i-Size. Skillnaden ligger i att Babysafe i-Size är det första babyskydd som är anpassat efter den nya säkerhetsstandarden ECE R129 (i-Size). Båda dessa babyskydd kommer med inlägg så att det blir så bekvämt som möjligt för ditt nyfödda barn. De används i ca 10 månader innan det börjar bli dags att titta på nästa storlek av Britax bilbarnstol.

Nästa storlek på Britax bilbarnstolar är bakåtvända och används upp till antingen 18 kg eller 25 kg beroende på vilken bilbarnstol du kikar på. Britax bilbarnstolar kommer också i ett par modeller som är vändbara vilket betyder att du börjar att använda bilbarnstolen bakåtvänt upp till ca 4,5 år och sedan vänder du bilbarnstolen framåt och kan använda den ca 1,5 år till. Det som avgör vilken Britax bilbarnstol du väljer är dels hur bra du får bilbarnstolen att sitta i bilen men även hur bra du tycker att ditt barn sitter i bilbarnstolen och vilken lutning du kan få på den.

Britax bilbarnstolar monteras antingen med isofix-fästen eller med bilens bilbälte och förankringsremmar som följer med i bilbarnstolen när du köper den. Det som är utmärkande för Britax bilbarnstolar är att de kommer med djupa sidor så att du får ett bra sidokrockskydd och att de är enkla att montera och de sitter väldigt bra i bilen. De är väldigt universella bilbarnstolar.

När ditt barn är ca 4,5 år eller väger över 15 kg så är det dags att byta till en bältesstol. Bältesstolar är endast framåtvända och kan stå löst i bilens säte eller klickas fast med isofixfästen i sätet. Det som är viktigt när du väljer bältesstol är att barnet är tillräckligt gammalt, väger över 15 kg och att barnet är så pass långt att det når upp till bälte med axeln ordentligt när det sitter i bältesstolen. Det är alltid säkrare att åka bakåtvänt så låt ditt barn sitta i sin Britax bilbarnstol så länge som möjligt, det är ok att huvudet går upp en bit ovanför kanten på bilbarnstolen innan du måste byta till en bältesstol.

Bältesstolen använder du sedan tills barnet väger 36 kg eller ca 10-12 år. Viktigt är att barnet är över 135 cm lång innan du låter ditt barn sitta utan någon typ av bilstol. Tänk också på att aldrig montera din Britax bilbarnstol framför en aktiverad airbag då det får motsatt effekt vid en krock, den skadar mer än den skyddar. Likaså ett barn som sitter i en bältesstol ska aldrig sitta framför en aktiverad airbag då de är för små för att klara av smällen från en airbag.

Hos oss på Big Baby hittar du alltid de senaste Britax bilbarnstolarna och kan alltid få hjälp med att få den monterad i din bil om du vill det.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 23

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 23

Sida
per sida
Stigande ordning