Britax Kidfix III M Storm Grey

I lager
SKU
BX2000030986
2 246 kr
Lagerstatus
Webbutik
9 st
STOCKHOLM
Kungens kurva
5 st
Barkarby
6 st
Sickla
6 st
GÖTEBORG
Sisjön
6 st
Backaplan
9 st
Kaserntorget
Tillfälligt slut
MALMÖ
Svågertorp
2 st
Nu utökar Britax sitt populära och prisbelönta KIDFIX-sortiment med snygga och sköna KIDFIX III M. Med ny design och generösare sittutrymme blir åkturen ännu bekvämare för såväl små som stora barn - även under längre resor. KIDFIX III M kombinerar Britax väldokumenterade säkerhetsfunktioner SICT och SecureGuard för utmärkt skydd, vilket betyder att även de större barnen, ända upp till 12 år kan åka lika säkert som bekvämt.

Komfort för de större barnen
KIDFIX III M är designad för att vara den mest bekväma bältesstolen på marknaden. Stolens förstklassiga ergonomiska egenskaper gör att ditt barn sitter riktigt skönt, under såväl korta som långa resor. Det generösa sittutrymmet med sin mjuka front ger benen en bekväm, ergonomisk position - även för större barn - och det V-formade ryggstödet skapar en mysig, omslutande sittplats samtidigt som det erbjuder ökat utrymme i takt med att barnet växer.

Kör säkert
KIDFIX III M erbjuder enastående säkerhetsfunktioner baserat på Britax prisbelönta KIDFIX-sortiment. Britax innovation SecureGuard hjälper till att hålla midjebältet i en optimal position över ditt barns bäckenben, medan SICT ger ett överlägset skydd vid en eventuell sidokrock. Tillsammans med de stora sidovingarna ger de ditt barn ett effektivt allroundskydd.

Sportigt, elegant och stilsäkert
Med sin nya, moderna design och stilrena, svarta skal ser KIDFIX III M fantastisk ut, oavsett vilken bil du placerar den i. Det smakfullt utformade överdraget ger bilbarnstolen ett sportigt utseende och en extra, elegant touch. KIDFIX III M är designad, utvecklad och tillverkad i Tyskland, och ser till att ditt barn reser lika stilsäkert som tryggt.

Inbyggt krockskydd
Britax bältesstolar skyddar ditt barn på tre olika sätt: skalet skyddar barnets kropp från huvud till höft, speciellt i händelse av en sidokrock, den övre och undre bältesguiden ser till att bältet alltid sitter korrekt och det vadderade huvudstödet skyddar barnets huvud och nacke samt gör resan bekväm.

Avtagbar klädsel
Det blir lätt smutsigt i bilen - drycker spills ut och barn kan bli åksjuka. Därför har Britax designat en klädsel som hjälper dig att snabbt få bilstolen ren och fräsch igen. Klädseln är enkel att ta av och tål dessutom maskintvätt.

Ergonomiskt utformad sits
För att erbjuda maximal komfort, även för längre barn, är sittytan i KIDFIX III cirka 20% större än motsvarande modeller. Den förbättrade formen och den extra mjuka vadderingen ger en bekväm och ergonomisk korrekt sittposition som gör att ditt barn sitter skönt, även under längre resor.

SecureGuard
SecureGuard adderar en fjärde förankringspunkt till trepunktsbältet och hjälper på så sätt till att skydda ditt barns känsliga buk. Genom att säkerställa att bältet förblir i en korrekt position över bäckenbenet bidrar SecureGuard till att minska krockkraften över magen med upp till 35 % vid en frontalkrock*, samtidigt som den ger barnet frihet att röra på sig under resan.

Avancerat sidokrockskydd - SICT
Britax SICT-teknologi ger ditt barn ett överlägset sidokrockskydd. Det minskar krockkraften genom att minimera avståndet mellan bil och bilbarnstol, och deformeras vid en eventuell krock för att absorbera krockkraften innan den når ditt barn. Vrid ut SICT-knappen på den sida av bilbarnstolen som är närmast dörren för att använda skyddet.

Ergonomiskt nackstöd som är enkelt att justera
Britax nackstöd är speciellt utformat för större barn som spänns fast i bilbarnstolen med bilens trepunktsbälte. Du justerar nackstödet till rätt position - strax ovanför barnets axlar - med ett enkelt enhandsgrepp, även när barnet sitter i stolen. Nackstödet är ergonomiskt utformat för att ge huvud och nacke optimalt stöd även om ditt barn somnar.

V-format ryggstöd som är enkelt att justera
Det V-formade ryggstödet är designat för att ge optimalt stöd till barn som växer, samtidigt som det erbjuder extra utrymme för rygg och axlar. Dessutom anpassar ryggstödet sig automatiskt efter bilsätets lutning så att stolen passar bättre i bilen och barnets position blir riktigt bekväm.