Britax Multi-Tech III Cosmos Black

I lager
SKU
BX2000027520
2 495 kr
Lagerstatus
Webbutik
3 st
STOCKHOLM
Kungens kurva
1 st
Häggvik
3 st
Sickla
2 st
GÖTEBORG
Sisjön
1 st
Backaplan
Tillfälligt slut
Kaserntorget
Tillfälligt slut
MALMÖ
Svågertorp
1 st
Åk längre, säkrare och skönare.

Mångsidiga MULTI-TECH III för 9-25 kg gör det möjligt för ditt barn att åka bakåtvänt längre, men kan också monteras framåtvänd från 18 kg*. Tack vare det justerbara nackstödet och selen samt den flexibla bredden kan bilbarnstolen växa med ditt barn. Med installationsindikatorer och optimalt sidokrockskydd kan du som förälder känna dig helt trygg med MULTI-TECH III.MULTI-TECH III kombinerar flexibilitet med säkerhet, och ger ditt barn maximalt skydd som varar länge. Bilbarnstolen är lämplig för barn mellan 9-25 kg (cirka 9 månader till 6 års ålder) och används för bakåtvänt åkande vilket ger ditt barn ett bättre skydd vid en eventuell frontalkrock. Detta eftersom nacke och hals inte utsätts för lika stor påfrestning och risken för skador minskar när barnet åker bakåtvänt. Då barnet är redo för att åka framåtvänt går det att vända bilbarnstolen * .

* Britax stöder NTF:s (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) rekommendation att barn ska åka bakåtvänt så länge som möjligt och helst upp till 4-5 års ålder/25 kg. Vi rekommenderar inte att barnet åker framåtvänt förrän allra tidigast då det uppnått en vikt av 18 kg. Britax MULTI-TECH III har blivit ännu säkrare. Bilbarnstolen innehåller numera SICT som ger ett överlägset sidokrocksskydd. Tillsammans med de djupa, mjukt vadderade sidovingarna ger SICT ditt barn ett komplett skydd från höft till huvud vid en eventuell sidokrock. På så sätt blir åkturen lika säker som bekväm för ditt barn, och du kan koppla av och njuta av bilturen. Vår förbättrade SICT ger överlägset skydd vid en sidokollision. Den minskar rörelsen och absorberar krockkraften samt leder bort den från ditt barn. För att bäst dra nytta av skyddet ställer du in och justerar SICT på den sidan av bilbarnstolen som är närmast en bildörr.

De djupa, mjukt vadderade sidokrocksskydd fungerar som en skyddande barriär mot den kraft som kan uppstå vid en sidokollision. På så sätt minskar skaderisken ytterligare. Performance-axelvadderingen gör resan bekvämare för ditt barn, samtidigt som den minskar rörelsen framåt och skyddar barnets ömtåliga nacke vid en eventuell krock. Vadderingen ser också till att krafterna vid en frontalkrock sprids mer jämnt över barnets axlar och bröst. Fempunktsselen innebär maximal säkerhet för ditt barn. Selen ser till att barnet färdas tryggt i bilbarnsstolens skyddande skal under hela resan. Skulle ni krocka fördelas krafterna på fem olika punkter: två vid axlarna, två vid höfterna och en där selen spänns fast mellan benen. På så sätt skyddas ditt barn från krockkrafter från alla håll.

Det vadderade huvudstöd och fempunktssele är enkla att justera med bara en hand så de passar ditt barns längd. Kontrollera att huvudstödet är i rätt position - precis ovanför barnets axlar - innan du spänner fast selen. När ditt barn växer, växer även bilbarnstolen med barnet, inte bara i höjd utan även i bredd. För att ditt barn skall åka både bekvämt och säkert, kan bredden på bilbarnstolen snabbt och enkelt justeras för att passa barnet perfekt.

VIKT & DIMENSIONER
H x B x D
62 - 72 x 45 x 48 cm
Vikt
10.5 kg