Bröstpumpar & Tillbehör

Bröstpump och tillbehör

Att välja vilken bröstpump som är den bästa för dig kan vara en stor utmaning då det finns många olika märken och varianter. Kända märken som Medela, MAM och Philips Avent är bland de mest sålda på marknaden och räknas till de bättre bröstpumparna. Syftet med en pump är att hjälpa till att hålla igång amningen och ge avlastning när du ammar.

Det finns två typer av bröstpumpar som är till för att stimulera och avlasta amningen. Den ena är en manuell pump som fungerar som en handpump med vakuum runt bröstvårtan. Den andra är en elektrisk pump. En manuell pump är riktigt bra när du är på resande fot och inte har tillgång till en elkontakt för att koppla in en elektrisk bröstpump.

Medela bröstpump

En av de absolut bästa bröstpumparna på marknaden är från Medela. Det är inte utan anledning som detta märke används inom vården. De har en sjukhusklassad pump som heter Symphony och den är deras premiumpump. Det finns även en manuell pump som kallas Harmony och som är perfekt att använda på resor. Bland elektriska pumpar finns fler att välja på.

En av de populäraste pumparna är Swing Maxi Flex som är en pump med två flaskor vilket gör den mycket effektiv vid användning. Det går att öka hastigheten på pumpandet med den enkla och smidiga handkontrollen. Ett annat populärt märke är MAM och de har bland annat en pump som går att använda både manuellt och elektriskt.

MAM bröstpump

En av de mest sålda bröstpumparna är från märket MAM, en bröstmjölkspump som många mammor har som favorit. Det är modellen MAM 2in1 manuell samt en elektrisk bröstpump som har två pumpflaskor och en enkel handkontroll för att styra hastighet för den elektriska pumpen. Den manuella handpumpen säljs separat och är ett smidigt alternativ när den elektriska inte går att använda.

Philips Avent och NUK

Bland de bästa bröstmjölkspumparna finns både Philips Avent och NUK, som båda erbjuder elektriska och manuella pumpar. Pumparna finns i flera olika modeller och vad gäller pris är märkena likvärdiga i prisnivå och funktionalitet. En av de bidragande faktorerna vid val av pump är att fundera på vilka matflaskor som bebisen föredrar att dricka ur när mjölken är urpumpad.

Vissa bebisar har favoriter och det är givetvis enklare att kunna skruva på flaskan på pumpen och sedan kunna ge flaskan direkt. NUK:s bröstpump är omtyckt av många mammor eftersom den ger vibrationer vid pumpandet. Det minskar känslan av eventuellt obehag och smärta som kan upplevas av mammor som har fått mjölkstockning. Pumpande ska kunna hjälpa att normalisera flödet igen.

Varför är bröstpump en viktig hjälp för ammande mammor?

De flesta mammor är måna om att amningen ska fungera. För vissa är flödet av bröstmjölk mycket stort och pumpen används för att pumpa ur brösten. För andra är det ett litet flöde av mjölk och pumpen används för att stimulera mjölkproduktionen. Många ammande mammor behöver även en paus. Genom att använda en pump kan partnern ge maten när mamman pumpat mjölk.

Att använda en bröstpump för att pumpa ur mjölk är en stor fördel när du är ifrån bebisen. Eftersom bröstmjölk går bra att frysa ner så går det utmärkt att pumpa ur mjölk och spara tills bebisen behöver lite extra eller om du ska vara borta från bebisen. En elektrisk pump kan hjälpa till att pumpa brösten smidigt och enkelt.

Tillbehör till bröstpumpar

Bra tillbehör att titta på till pumparna är framförallt amningskupor som skyddar mot läckande mjölk. De finns från Philips Avent och NUK och är mycket praktiska för att motverka att det läcker genom amningsbehå och kläder. En annan fördel är att kunna hålla brösten varmare och motverka mjölkstockning och från Avent finns även termoinlägg som håller brösten behagligt varma.

Andra smarta tillbehör är de olika flaskorna som finns att sätta på. Exempelvis MAM har samma munstycke till alla sina flaskor vilket gör det lätt att byta flaskorna. Det finns även praktiska förvaringspåsar för bröstmjölken som möjliggör säker förvaring i både kylen och frysen. Påsarna går enkelt att märka upp med datum och mängd för att kunna bra koll på färskheten.

Vilken bröstpump ska du välja?

Valet mellan en elektrisk och manuell är ganska enkelt. Om planen är att amma mycket och länge men samtidigt kunna vara ifrån barnet är det värt att investera i en pump med dubbla flaskor. Det går betydligt snabbare att pumpa ur båda brösten samtidigt och du kan vara ifrån barnet utan oro. En elektrisk pump är smidig och det går snabbare än med en manuell pump.

En manuell pump passar bra när mamman inte planerar att vara ifrån barnet mycket utan bara behöver pumpen någon gång ibland. För dagligt bruk om du behöver pumpa mycket kan en manuell pump upplevas som ganska tidskrävande. Däremot kan MAMs 2in1 vara en bra lösning eftersom den fungerar på båda sätten och när du inte har tillgång till den elektriska kan du använda den manuella pumpen.

Välja rätt märke och pump

För märkena Medela, MAM, Avent och NUK är det svårt att välja fel. Alla märken har pumpar som är riktigt bra. Vissa har en flaska och andra har två flaskor, prisbilderna ser olika ut. Det beror på dina behov, hur mycket pumpen kommer användas och hur mycket du vill betala för en pump. Men ett som är säkert är att pumpen är ett bra och viktigt hjälpmedel för amningen.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 26

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 26

Sida
per sida
Stigande ordning