Cocoonababy Cocoonababy
Cocoonababy Cocoonababy
Cocoonababy Cocoonababy
1 899:-


Lagerstatus
Webbutik
1 st
Kungens Kurva 2 st
Häggvik
4 st
Sickla 4 st
Produktbeskrivning
En specialdesignad sovbädd för spädbarn framtagen av ett läkarteam på Hôspital Nord Marseille. Den ergonomiska madrassen möjliggör ett snarlikt rörelsemönster som fostret hade i livmodern och är framförallt en plats där babyn känner sig trygg och nöjd.

I Cocoonababy kan babyn vända huvudet från ena sidan till den andra vilket motverkar risken för flat-head syndrome. En annan fördel är att babyns interaktivitet med sin omgivning förbättras då babyn kan vända på huvudet och följa med vad som händer i dess omgivning. I Cocoonababy upphör uppstötningsreflexerna tack vare madrassens optimala lutning. Den fosterliknande liggställning som babyn anammar i Cocoonababy i kombination med det breda bandet som kan fästas över babyns mage underlättar vid kolikbesvär. Cocoonababy skapar en trygg och ombonad miljö. Tack vare madrassens ergonomiska utformning omfamnar den barnet och motverkar på så sätt Mororeflexerna, de s.k fritt fall reflexerna som väcker babyn med ett ryck.

Spädbarn bör sova på rygg. I Cocoonababy ligger barnet på rygg, den ställning som anses vara den säkraste för att förhindra plötslig spädbarnsdöd. Sidoläge är inte helt säkert heller, sannolikt beroende på att barnet kan rulla över på mage. Forskningsresultat från en rad länder visar att risken för plötslig spädbarnsdöd minskar när man lägger babyn på rygg istället för på mage när de ska sova.

Cocoonababy är en trygg plats för babyn när den sover i vuxensängen. Du slipper oroa dig för att ni vuxna och kanske syskon av misstag ska rulla på det nyfödda barnet.

Madrassens storlek: Längd 69 cm x Bredd 40 cm x Höjd 19 cm.

Passar barn från 2,8kg tills barnet själv kan rulla runt och på egen hand byta liggställning, d.v.s vid ca 4 månaders ålder.
Fakta om produkten
Varumärke:
Artikelnummer:
XA044532


Share