Emmaljunga

Emmaljunga har tillverkat barnvagnar sedan 1925 och hos dem hittar du allt du kan tänkas behöva i en vagn oavsett om du vill ha en liten kompakt stadsvagn eller en robustare vagn som klarar skogspromenader. Med en massa valmöjligheter vad gäller färger, chassin och liggkorgar så kan du hitta den perfekta vagnen för dig och din familj. Till dessa barnvagnar hittar du också och en hel rad med smarta tillbehör så som åkpåsar, skötväskor, vindskydd, parasoller och sittdynor. Emmaljungas barnvagnar till till försäljning i våra butiker i Sickla, Kungens kurva och via vår e-handel. Emmaljunga Barnvagnsfabrik har huserat på samma plats sedan 1925 i egen fabrik. Deras kärnvärden som är säkerhet, funktion och design har gjort Emmaljunga till ett begrepp inom barnvagnar i stora delar av världen.

På 30-talet så tillverkades vagnarna under enkla förhållanden men redan under 40-talet, trots orostider, så var efterfrågan på Emmaljungas barnvagnar så pass stor att de kunde expandera. Det gamla trähuset byttes ut mot en modern fabriksbyggnad. Under 60- och 70-talet så byggdes fabriken ut ytterligare i flera steg och produktionsvolymen passerade 100 000 barnvagnar per år. Under 80- och 90-talet växte Emmaljunga ytterligare genom att börja exportera sin barnvagnar.

Emmaljunga har valt att behålla vissa delar av sin produktion i Sverige och andra delar i Europa. Emmaljunga håller hög kvalité på sina barnvagnar och för att kunna göra det så tillverkar de många av de ingående komponenterna i fabriken i Emmaljunga. Emmaljunga är stolta att de har kunnat gå emot strömmen och behålla sin hantverkstradition i Sverige. Därmed har de kunnat behålla kvalitetskontrollen, kompetensen och arbetsplatserna i Europa och erbjuder sina kunder hållbart tänkande för miljö och kvalité.

I Emmaljungas fabrik så sker en stor del av tillverkningen, de bockar och ytbehandlar rör till chassin, tillverkar hjul och monterar ihop. Även tillskärning av textilier sker i Emmaljunga. I fabriken finns också den egna testanläggningen där provning av livslängd på material genomförs i laberatoriemiljö. Såväl tillverkningsprocessen som Emmaljungas produkter inspekteras och certifieras regelbundet av TÜV. Produkterna är certifierade av TÜV, SGS, och STR (British Standard).

Emmaljunga satsar mycket på säkerhet och miljö. Vad gäller barnets säkerhet och komfort så kompromissar inte Emmaljunga. Onödiga detaljer som inte fyller någon funktion finns inte på en Emmaljunga vagn. Emmaljunga är idag väldigt energieffektiva då de har kortast möjliga transportsträckor. Emmaljungas miljöinvesteringar i fabriken har lett till en reducering av CO2-utsläppen med över 400 ton på årsbasis. Andra aktiva investeringar inom energiområdet sparar över 750.000 kWh elkraft per år i deras produktionsprocess. Köper du en Emmaljunga vagn köper du genuint svenskt hantverk!

Visa som Rutnät Lista

Produkter 25-27 of 27

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 25-27 of 27

Sida
per sida
Stigande ordning