Geggamoja

Geggamoja skapar den bästa mixen av snygga, sköna och praktiska kläder som passar både till vardags och till fest.Historien om Geggamoja startade 2006 då Annas pojke var liten och hon kände att utbudet av barnkläder var lite trist och oengagerande. Anna och hennes syster Sara börjar designa och ta hand om försäljning i sin mammas atelje i Enebyberg. Mamma Agneta som är utbildad sömmerska hjälper till att sy. De först produkterna som skapas är mössor, filtar och snuttefiltar. Deras första butik är en källarlokal där de säljer nya Geggamoja produkter och bättre begagnade kläder. De börjar även med försäljning via www.geggamoja.com. Mot slutet av 2007 har Geggamoja 10 återförsäljare i Sverige och efterfrågan på deras produkter ökar. All produktion sker fortfarande i mamma Agnetas atelje.

2008 ställer de ut på flera mässor och efterfrågan ökar nu rejält, vid årsskiftet är de uppe i 60 återförsäljare. Nu börjar det bli svårt att hinna sy allt i Agnetas atelje och de hittar professionella tillverkare i Litauen och Indien där delar av kollektionen sys upp. I samband med detta flyttar de till större lokaler där de kombinerar kontor och lager. Efterfrågan på ekologiska barnkläder ökar och Geggamoja blir ett av de första företagen som jobbar med GOTS-certifierade leverantörer. Som följd av detta lanseras en ny slogan: "Vi säljer inte vilket skit som helst, vi säljer geggamoja."

2010 lanserar Geggamoja sin första utomhus-kollektion och deras tema blir We dress, You raise! Efter det är nästa steg att öppna en egen butik, mitt inne i Stockholm hittar de sitt egna lilla "hål i väggen". 2013 flytta de till större lokaler och de är nu 6 anställda. De börjar också tillverka mjukisdjur av de resttyger som blir vid tillverkningen av kläderna. En naturlig del i deras miljötänk. 2015 lanseras Geggamoja Classic - en baskollektion i svart och rosa. De har nu ett tiotal agenter runt om i världen och de finns hos 250 återförsäljare utanför Sverige.

Geggamoja är GOTS - certifierade och de plagg som är ekologiskt märkta hos Geggamoja innehåller 80% ekologisk bomull. De använder sig också av återvunnen polyester, vilken är tillverkad av återvunna PET-flaskor. De är alltid involverade i hela processen - från råvara till färdigt plagg. Geggamoja har ett starkt miljötänk, både i produktion och transporter av deras kläder och det är något de ständigt jobbar med, att hitta nya och miljösmarta sätt att producera och transportera.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 39

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 39

Sida
per sida
Stigande ordning