Hevea

Heveas nappar, bitringar och badleksaker är tillverkade av 100% naturgummi, som är biologiskt nedbrytbart, och är en hållbar resurs. Naturgummit i deras produkter kommer från gummiträdet Hevea Brasiliensis. Med sitt danska designarv, enkelhet och funktionalitet, definierar de sina lösningar. Allt görs av en anledning, och varje objekt har sin egen historia och unika design. Företagsnamnet Hevea kommer från det latinska namnet för gummiträdet, Hevea Brasiliensis. Naturgummit den producerar är grunden för deras sortiment. Med hjälp av naturgummi, snarare än syntetiskt gummi gjord på olja, agerar Hevea mot klimatförändringarna genom att öka antalet träd och skära ned på användningen av fossila bränslen.

Ibland spelar utseendet roll, och hos Hevea har utseendet och känslan av deras produkter från början varit i centrum för hur de ville lämna rätt fingeravtryck i världen. Under 2007 träffade Terese, Heveas grundare, Ida, Heveas grafiska formgivare. De fann varandra då de båda var förstagångsmammor och hur deras perspektiv och framtidsutsikter hade förändrats. De fann att de delade en passion inte bara för snygg design, men också för en organisk livsstil och, viktigast av allt, en djup önskan att göra en skillnad i världen. Hevea designfilosofi drivs av viljan att göra allt icke-giftigt. Detta är både en utmaning och en glädje, och placerar bolaget i en situation där de måste uppfinna, utveckla och designa vart efter som. Att utmana hur saker och ting görs oftast är en del av deras dagliga arbete. De nöjer sig aldrig med något mindre än den optimala lösningen så att de kan vara säkra på att de lämnar ett hållbart fingeravtryck på den värld vi lämnar bakom oss för kommande generationer.

Med sitt danska designarv, enkelhet och funktionalitet, definierar de sina lösningar. Allt görs av en anledning, och varje objekt har sin egen historia och unika design. Idén med den första nappen kom när Heveas grundare, Terese, inte kunde hitta en smart utformad naturgumminapp för hennes nyfödda baby, och helt enkelt bestämde sig för att göra en själv. Tillsammans med grafiska formgivaren Ida, och efter några fokusgrupper med föräldrar och farföräldrar var den fjärilsformade nappen utvecklad. De har utformat nappen för maximal funktionalitet.

Heveas nappar, bitringar och badleksaker är tillverkade av 100% naturgummi, som är biologiskt nedbrytbart, och är en hållbar resurs. Naturgummi har förmågan att brytas ned fysiskt och/eller kemiskt av mikroorganismer - vanligtvis krävs exponering från solljus, luft och fukt.

Visa som Rutnät Lista

1 Produkt

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

1 Produkt

per sida
Stigande ordning