Joggingvagnar & löpvagnar

Är du en person som är aktiv och ofta ute och rör på dig så kan joggingvagnar eller löpvagnar vara något för dig. Det är lätt och smidigt att ha en sådan vagn när du är i rörelse. En löpvagn till barn är perfekt till föräldrar som är i behov av en smidig vagn som också kan användas på stenigt underlag eller på stigar i skogen. När det gäller löpvagnar så är det viktigt att tänka på vad ändamålet är och i vilken miljö vagnen ska användas i.

En sak att ha i åtanke när du funderar över joggingvagnar är vad ditt barn kommer trivas bäst med. Det finns exempelvis joggingvagn med vändbar sittdel vilket har många fördelar. Du kan vända barnet mot dig för att ha uppsikt över det under löprundan men också låta barnet vara vänd i färdriktningen. Barnet kan då med egna ögon följa vad som händer och ta in olika intryck. En vändbar joggingvagn ger större variationsmöjligheter.

Har du mer än ett barn som sitter i vagn så finns det joggingvagnar som är dubbla – en joggingvagn för syskon. Dessa typer av löpvagnar är ett bra alternativ om endast en förälder löptränar, eller om ni vill kunna ge er ut på en löprunda hela familjen och låta en person skjuta vagnen.

Det finns olika test för joggingvagnar med syfte att avgöra vilken den bästa löpvagnen är. Vad innebär då ett löpvagntest? För att en joggingvagn ska kunna hålla det tempo som behövs för jogging så måste vagnen vara mycket stabil och ha en handbroms som verkligen fungerar som den ska. Den ska kunna klara lite tuffare terränger med tanke på att det oftast är joggare som använder sig av denna vagn. I tester kontrollerar man hur väl vagnen uppfyller dessa krav.

Löpvagnar är bra att ha om man tycker om att vara i rörelse. Joggingvagnar har oftast tre stora hjul som gör vagnen lätt att styra och den rullar lätt när man springer, men man kan även promenera med en löpvagn. Man behöver bara en vagn med andra ord. En vagn som man kan ta med sig vart man än ska. Det är enkelt att montera upp och ner den samt använda den i olika typer av miljöer. Joggar du mycket så bör du kika på vad joggingvagnar kan ge dig för frihet fastän du har småbarn.

Visa som Rutnät Lista

7 Produkter

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

7 Produkter

per sida
Stigande ordning