Mimos

Mimos kuddar tillverkas av företaget Mimos i Singapore. Företaget grundades därför att det inte fanns några produkter på marknaden som kunde behandla eller upptäcka skallasymmetri, platta bakhuvuden. Mimos kudde hjälper barnet att röra huvudet från sida till sida och på så sätt undvika en statisk liggställning. 

Rekommenderad certifierad kudde

Mimos kudde är rikligt certifierad tack vare alla tester den gått igenom. Bland annat är den certifierad för säker inandning, som medicinsk enhet och säker textil utan kemiska ämnen.

Mimos kudde rekommenderas av läkare över hela världen och har använts i kampanjen mot plötslig spädbarnsdöd. Det är en barnkudde som är medicinskt framtagen av läkare, fysioterapeuter och neurokirurger. Läkare rekommenderar den i behandlade syfte för barn som redan har fått asymmetri eller som står under behandling av torticollis, det vill säga när huvudet alltid vrids åt ett håll.

Kuddens utformning och effekt

Mimos kudde har ett hål som har en exakt lutning för att kunna avlasta huvudet. Tillsammans med den tredimensionella polyestern ger det en effekt på 400 %. Mimos kudde är inte bara behandlande utan även förebyggande eftersom det går att andas genom kudden, vilket gör den särskilt lämplig för nyfödda bebisar. Eftersom bebisens huvud är mjukt under de första månaderna så är det även då som skallen kan bli deformerad. Mimos kudde kan med fördel användas till dess att fontanellerna har växt ihop och huvudet inte längre är så formbart.

Mimos kudde används ofta som komplement till fysioterapeutiska övningar för barn som behöver ligga på rygg. Därför ska även Mimos kudde användas i alla sammanhang när barnet måste ligga på rygg, sängen, babygymmet, babysittern och i babyskyddet i bilen.

Storlekar på Mimos kudde

Mimos kudde kommer i olika storlekar för att du enkelt ska kunna hitta en modell som passar. Observera att Mimos kudde storlek S var tidigare Mimos kudde XL och storlek M var tidigare Mimos kudde XXL. Mimoskuddens storlek bör anpassas så att barnets huvud inte hamnar utanför den. Ser du att det sker om du till exempel har en Mimos kudde för bebis så byt till en större storlek, annars förlorar kudden sin effekt. Om du behöver använda en kudde i smalare enheter så rekommenderas det att du använder Mimos kudde P, som är lika stor som S-storleken, men den är smalare och får därför bättre passform.

Tillbehör

Mimos kudde kan användas utan fodral men med fodral blir kudden mjukare. Använd inte ett vanligt örngott – det rekommenderas att du använder de speciella kuddfodralen som finns för Mimos kuddar. Mimos kudde är mjuk och bekväm för din bebis.

Tips

Försök att ge din bebis och ditt barn så mycket tid på magen som möjligt för att minska tiden på rygg. Det skonar inte bara bakhuvudet och ger lite respit från trycket där. Det stärker alla muskler samt nacke och rygg. Det kommer även hjälpa barnet att kunna vända sig snabbare, sträcka sig efter leksaker samt att börja krypa tidigare. Ha alltid Mimos kudde nära om barnet blir trött och behöver vila en stund mellan varven.

Visa som Rutnät Lista

6 Produkter

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

6 Produkter

per sida
Stigande ordning