Regnskydd & insektsnät

När man köper en barnvagn är det inte alltid som det medföljer ett regnskydd eller myggnät. Då är det bra att köpa det som ett tillbehör. Regnskydd till barnvagn är en bra investering då det inte bara skyddar barnet från att bli blöt utan det skyddar även barnvagnen från både regn och snö. Det finns olika sorters regnskydd till vagn som man kan köpa. Vilket regnskydd och myggnät man ska välja beror lite på din vagn. 

Ett regnskydd ska täcka hela barnvagnen och då inte bara i sittläge utan även när den är i liggläge. Regnskyddet ska hålla regn och snö borta från vagnens insida. Därför är det viktigt att regnskyddet är anpassat för just er barnvagnsmodell, för att inte riskera att snö och regn läcker in.

På de flesta regnskydd sitter det resår runtom nertill. Denna resår gör så att regnskyddet sträcks och håller sig på plats. Vissa regnskydd har en öppning framtill vilket är ett stort plus för det gör så att man lätt kan knäppa upp skyddet och ta ut barnet utan att barnet blir blött. Ännu ett stort plus är om regnskyddet har reflexer. Då syns vagnen när ni rör er ute under mörka kvällar och morgnar.

När det gäller regnskydd till sittvagn så finns det flera modeller att välja mellan. Även när det gäller regnskydd till sittvagn så ska det helst vara regnskydd med resår runtom nertill så att regnskyddet sitter stadigt och så att barnet inte får regnet på sig när det sitter i vagnen.

Om du har två mindre barn som sitter i till exempel en tvillingvagn så ska du titta på regnskydd till syskonvagn eller regnskydd till dubbelvagn. Regnskydd finns i dessa storlekar också och de har samma funktioner som ett vanligt regnskydd till en enkelvagn.

Ett myggnät till barnvagn är ytterligare ett praktiskt tillbehör. Ett insektsnät till barnvagn håller alla flugor, myggor och knott bort och förhindrar också att getingar flyger in i barnvagnen. Barnet kan få sova i lugn och ro utan att bli störd av insekter och myggnätet skyddar dessutom mot bett och stick. Myggnätet är också mycket bra att ha med sig på resan, särskilt om ni ska resa till insektsrika områden.

Det finns också myggnät med solskydd till barnvagn. Dessa myggnät har ett så kallat UV-skydd vilket ger barnet både skugga och svalka samtidigt som det skyddar det mot solens strålar. Skyddet ser ut som ett vanligt nät och håller dessutom insekter borta. Ofta är det heltäckande, vilket ger ett bra skydd för barnet, samtidigt som det släpper in luft.

Vistas ni mycket utomhus i alla väder är ett regnskydd till barnvagnen en god investering – med ett sådant förblir barnet torrt. Komplettera med ett myggnät (gärna med UV-skydd) till sommaren för att skydda barnet från irriterande insekter och sol så är ni redo för alla väder och klimat. Ta en titt i vårt sortiment för att hitta rätt skydd för er.

Visa som Rutnät Lista

1 Produkt

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

1 Produkt

per sida
Stigande ordning