Sängmobiler

Om du installerar en sängmobil till din baby så ger du babyn en bra start i livet. De är mest kända för den lugna och stillsamma atmosfären som de skapar, ofta dekorerade med moln eller andra små firgurer. De är även ett utmärkt verktyg för att utveckla barnets kognitiva- och emotionella förmåga. Detta i kombination med att inge barnet tröst och trygghet när de ska sova. Det finns sängmobiler som har olika design och funktionalitet.

Det finns forskning som pekar på att relationen mellan förälder och barn påverkas positivt när de lyssnar på den lugna musiken från sängmobilen tillsammans.

Utöver lugnet och tryggheten som produkten inger så är det även mycket skönt för ditt barn. De allra flesta sängmobiler är oerhört mjuka och det finns modeller som kan spela lugnande musik.

Vi tycker att sängmobiler är jättebra för både dig och din baby. Något som är väldigt bra med dessa är att det verkligen finns en för varje familj. Oavsett vilken budget ni har till produkten så finns det en utmärkt sängmobil till er och ert barn. Huvuduppgiften med en sängmobil är att de ska göra så att barnet känner sig lugnt och tryggt. Det som brukar avgöra ifall en sängmobil är billigare eller dyrare än den andra är de tillagda funktionerna. Har din sängmobil möjligheten att spela ett flertal melodier, nattlampa och har väldigt hög kvalité på t.ex. designen så är din sängmobil troligen dyrare än en som inte har dessa funktioner. 

Sängmobiler har alla möjliga olika designer, de vanligaste har fina moln, andra har ett tema från någon populär barnserie eller familjefilm. Barnsaker är ofta designade i väldigt lugna och passiva färger. Men med tanke på att en sängmobil har syftet att barnet ska interagera med det en hel del så är det vanligt att de är av starkare färger. Barn har nämligen betydligt mycket lättare att uppfatta detaljer av saker som är i rött/gult. Till skillnad från de vanligare babyfärgerna ljusblått, beige, vit bland andra. För barnens kreativa tänkande så är det mycket viktigt att de tidigt lär sig att särskilja detaljer.

Då barn är väldigt nyfikna över sin miljö och tycker om att greppa tag i nästan allt de kan få tag i så är det väldigt många sängmobiler som är försedda med mjuka detaljer. Med mjuka detaljer så löper barnet ingen risk för eventuella skador ifall han/hon sliter ned dem. 

När barn är små så har de inte så bra syn på längre avstånd, så för att barnet ska ha möjligheten att njuta av sängmobilen så är det viktigt att den är installerad på rätt höjd. Barns syn skiljer sig och det är bra ifall ni finner en höjd som är passande för just ert barn. Har barnet svårt att uppfatta sängmobilen om den inte hänger på grepp-avstånd så bör man använda sig av en mjuk sängmobil. Det finns sängmobiler som passar alla barn, de som gillar musik, de som gillar när det är extra mjukt och de som älskar en viss seriefigur.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 13

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 13

Sida
per sida
Stigande ordning