Shepherd

Shepherd tofflor för de små

Shepherd tofflor är inte bara för vuxna. Hos Big baby hittar du bedårande tofflor även för de allra minsta. Shepherd kombinerar svensk design med konsthantverk. Tofflorna är vackra och tidlösa - den perfekta doppresenten eller julklappen. Varje toffel är tillverkad av separata delar av fårskinn som har fått flera olika behandlingar för att ge toffeln rätt känsla. Delarna sys samman av erfarna hantverkare vilket garanterar hög kvalitet i varje produkt.

Fördelen med att bära skor eller tofflor inomhus är många. De flesta använder dem för att hålla fötterna varma och sköna, men det finns även andra fördelar. Du skyddar ditt barns fötter mot att slå i vassa hörn och kanter. Du undviker också att ditt barn halkar eller får stickor i fötterna. Inget värmer en förälders hjärta mer än att veta att ens telnings fossingar är omslutna av värme och skydd.

Att tänka på vid användning av tofflor

Ett enkelt sätt att förlänga livet på dina Shepherd of Sweden tofflor är att alltid försöka ha strumpor på dig när du bär dem. På så vis förhindrar du fukt från att tränga in i fårskinnet. Nu svettas inte små barn särskilt mycket, men det kan ändå vara bekvämt att ha en tunn bomullssocka i toffeln. Den blir mindre smutsig och kommer med större sannolikhet att kunna gå i arv till fler barn.

Tofflor och hållning

I många länder, bland annat Frankrike, använder de en hårdare variant av toffla, som en sorts innesko med gummisula. Det gör de för att hålla värmen på ofta dåligt isolerade golv, men också för att underlätta en bra hållning och god passform. Detta gäller framförallt vuxna. För barn går det alldeles utmärkt att ha en mjukare toffla att mysa runt med. De mer ortopediska tofflorna kan skaffas senare i livet.

Om fårskinn

Att använda tofflor eller inneskor med fårskinn har en otippad fördel, fårskinn fungerar nämligen som en sorts extern termostat. På så vis kan du använda dem under olika årstider och temperaturer, alltid med samma resultat. Dina fötter hålls i en bekväm idealtemperatur, anpassad till just din kropp. Det gör att du inte kommer att behöva svettas lika mycket som om du hade haft tofflor tillverkade av exempelvis ett artificiellt material.

Ta hand om dina fårskinnstofflor

A och O till att hålla fårskinnstofflorna i gott skick till nästa användare är att regelbundet ta hand om dem. Ta för vana att ta bort fläckar så snart de uppstår. Det gör du enklast genom att applicera ylletvätt blandat med ljummet vatten med hjälp av en fuktad trasa. Gnugga försiktigt in medlet på fläcken, eftertorka med en bit bomulls- eller linnetyg. Vädra gärna tofflorna i frisk luft någon gång då och då.

Visa som Rutnät Lista

8 Produkter

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

8 Produkter

per sida
Stigande ordning