Speldosor

Speldosor

En speldosa är något av en klassiker när det handlar om produkter som riktar sig till de yngre barnen och det finns en lång tradition bakom denna leksak. Barn gillar trots allt saker som låter och ger lite extra spänning till leken. Samtidigt kan speldosan fungera lugnande när det är dags att vila på dagen eller sova för natten. Speldosan är dessutom en mycket populär present att ge bort till små barn.

Det finns idag en mängd olika speldosor på marknaden, där de varierar både i utförande och pris. Precis som med allt annat så är det ditt tycke och smak som styr. Det är en bra idé att kolla på flera olika modeller innan du köper speldosan. Viktigt är att hitta en variant som du tycker känns rätt för just ditt barn, barnbarn eller någon annan baby som du vill fira!

Sängmobiler

Vanligt är att speldosan kombineras med andra stimulerande funktioner som tillsammans blir till en rolig aktivitetsleksak. Det finns exempelvis kompletta sängmobiler som hänger ner över sovplatsen och som både är roliga att se på som de är och att lyssna till. Mobilerna fungerar vanligen som en snurra som roterar när den dras upp. Här kan barnet titta på figurer som rör sig runt och samtidigt lyssna till en lugnande melodi.

Det här är något som ofta blir en uppskattad del av kvällsrutinen när det är dags att sova för natten. Att titta på den långsamt snurrande mobilen i takt med musiken är sövande och blir samtidigt till en trygghet för den lilla som snabbt vänjer sig vid rutinen. Det brukar göra lättare för bebisen att kunna somna och sova tryggt och skönt, något som förstås hela familjen uppskattar.

Speldosor som mjukisdjur

Den klassiska bilden av speldosor är plåtleksaker som vevas och trots att den här typen av produkt fortfarande finns innebär speldosan idag något annat. Förutom de snurrande mobilerna är det vanligt att tillverka kombinerade speldosor och mjukisdjur. Det här innebär att bebisen kan ha en gosig leksak samtidigt som det går att spela roliga melodier. Speldosan blir på så sätt dessutom "släpbar" då den går att bära runt överallt.

Den mjuka speldosan passar därmed utmärkt att ta med på resan, i bilen etcetera. Eftersom den samtidigt fungerar som en mjuk leksak blir den lätt en favorit i och med den faktiskt är ett gosedjur som dessutom låter. Med andra ord är det inte längre nödvändigt att ta med en separat speldosa på färden till mormor och morfar eller till sommarstugan. En bra kombination, helt enkelt!

Enkel att hantera

De flesta av dagens speldosor aktiveras genom att dra i ett snöre, till skillnad från de klassiska speldosorna som drogs igång med hjälp av en vev. Det här gäller både mobil- och gosedjursvarianten som därmed är mycket enkla att hantera. Tekniken underlättar för ett litet barn som lätt aktiverar både ljud och rörelse på egen hand genom ett lätt ryck i snöret. Barnet kan på så sätt roa sig själv.

Speldosorna som säljs i form av mjukisdjur är lätta att hänga upp eftersom de har en smidig ögla. De kan därmed sättas fast på en rad olika sätt i bilen, på barnvagnen, på spjälsängen eller på babyskyddet. På så sätt hänger speldosan med överallt och kan användas närhelst barnet önskar. Perfekt när det är dags för en liten sovstund, blöjbyte eller bara lite spontan gos.

Giftfritt och säkert

Alla våra barnprodukter följer självklart de riktlinjer och regler som finns gällande säkerhet för barn. Det här innebär att de är CE-märkta (godkända av EU) och att de är giftfria, därmed ofarliga att stoppa i munnen. Helt enkelt allt för att du som kund ska kunna göra ett säkert val till ditt eller någon annans barn! Vissa produkter är även märkta som ekologiska.

Snygg detalj i barnrummet

En barnprodukt är förstås samtidigt en härlig inredningsdetalj som kan vara snyggt att dekorera barnrummet med. Det ska fungera ihop med rummet som helhet och dessutom matcha det som i övrigt finns i barnvagnen. Speldosor och liknande tillbehör får fram barnasinnet även hos vuxna och det ska kännas genuint härligt att smycka hemmet med allt från gosedjur till filtar. Det är roligt att skapa en mysig miljö för hela familjen!

Vilken variant?

Ett tips är att satsa på ett par olika speldosor; en variant i form av en mobil och ytterligare en som är lätt att ta med sig. På så sätt finns speldosan alltid till hands och kan skänka lite lugn i alla situationer. Vem vet när det plötsligt kan vara dags för en skön tupplur och inget annat än speldosan fungerar för att kunna få barnet koppla av?

Vi hjälper dig välja

Våra speldosor hittar du både på nätet och i någon av våra fysiska butiker som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Besök oss gärna för att upptäcka hela vårt sortiment och så att du i lugn och ro kan välja ut en fungerande blandning av babyprodukter. Svårt att välja? Självklart hjälper vi dig gärna om du önskar smakråd eller har några frågor eller funderingar om våra produkter.

Visa som Rutnät Lista

9 Produkter

per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

9 Produkter

per sida
Stigande ordning