Spjälskydd & sänghimlar

Sänghimlar
Den ultimata mysighetsfaktorn enligt många. Men fördelen med sänghimlar stannar inte vid barnens mysighetsfaktor när det ska sova. När barn är väldigt små så är det av yttersta vikt att de får sova ostört så att de verkligen får sina timmar. Om ett barn ej får sova tillräckligt under en natt så kommer följande dag inte vara en dans på rosor.

Att välja en sänghimmel till sitt barn är roligt då det finns väldigt många olika varianter. Det finns t.ex. kompletta sänghimlar med tillhörande lakan, kuddar och ibland mer. Sen så finns det andra som är mer neutrala och fungerar att ta med tillsammans med att barnet växer och eventuellt byter säng/spjälsäng. De som använder en sänghimmel till sitt barn har kommit tillbaka och berättat om att deras barn sover mycket bättre tack vare den. Det är precis vad de är till för, för att barnen ska sova bättre.

När barnen är som minst så är de oerhört känsliga för ljud/ljus, en minsta förändring kan störa barnets djupsömn. Något som är viktigt för barn är också att sänghimmeln ska vara säker på alla möjliga plan. T.ex. så får det inte finnas ens en liten risk för sänghimlen att falla ner, vilket är anledningen till att vi ej rekommenderar föräldrar till att sy sina egna. När barnet blir lite äldre så kan de greppa tag i det långa tyget och då måste den vara designad korrekt så att det inte blir en fara för barnet.

Med en stabil stomme och en noga vald sänghimmel från ett etablerat varumärke så löper varken du eller ditt barn risk för att utsättas för någon olycka. När du ska välja en sänghimmel så är det viktigt att tänka på vad meningen med den är:
Sänghimmeln ska förminska ljud- och ljusnivån inne i spjälsängen.

När du har en sänghimmel över barnets spjälsäng så blir det som en liten myshörna, varför inte ställa en möbel så att en vuxen kan njuta av den också? De allra populäraste färgerna till sänghimlar är grå, rosa, vit och ljusblå. Anledningen är inte bara på grund av att färgerna grå, rosa, vit och ljusblå är vackra, utan för dess positiva påverkan på barnen.

Hur länge man ska använda sig av en sänghimmel skiljer sig från barn till barn. Detta avgörs beroende på hur mycket barnet sliter i den samt hur stark han/hon är. När barnet blir starkare så blir risken större att barnet lyckas slita ner sänghimmeln. Vissa barn kan tryggt använda sig av en sänghimmel tills att de är två år gamla, andra ett år, det är som sagt olika.

Spjälskydd
Under barnets tre första månader i livet så sover de absolut säkrast i sin egna spjälsäng. Som förälder så finns det inget viktigare än att barnet ska vara så säker som möjligt. Därför så är det viktigt att införskaffa ett spjälskydd. Spjälskyddet används så att inte barnet ska kunna fastna med sina armar eller ben mellan sängens spjälor. Det finns olika sorters spjälskydd. Men de spjälskydd som är mest populära är de spjälskydd som är tjocka och mjuka som är smidiga i spjälsängen. Ett tjockt och mjukt spjälskydd kommer att få barnet att känna sig som om de svävar på moln.

De vanligaste spjälskydden är cirka 30cm höga, och det finns spjälskydd att köpa billigt utan minska på säkerheten. När barn ska sova så är det viktigt att de inte störs av några starka ljus och/eller ljud. Med ett spjälskydd i lugna färger så inger de en tryggande effekt på barnet. Detta har medfört att de allra populäraste spjälskydden är vit och rosa. Om ni av någon anledning inte vill införskaffa ett vitt/rosa spjälskydd så finns det flera olika färger och former. Allt för att du som förälder och barnet ska känna er så trygga och bekväma som möjligt. Det finns även de spjälskydd som har behagliga mönster som fungerar alldeles utmärkt för barn. Ett tjockt skydd är något många föredrar.

Genom att välja ett bra skydd så får barnet rätt start på livet då det underlättar deras nattsömn. När ditt barn lyckas sova genom hela nätter utan större problem så är det en enorm lättnad för föräldrarna och barnet, då barnets brist på sömn ofta påverkar hela familjen. Säkerhet är A och O när det kommer till våra barn. När man inte använder sig av ett spjälskydd så kan det vara farligt då ett barn som växer tenderar att vifta mycket med armar och ben. Om du inte har ett skydd så kan barnets armar/ben fastna och det är inte roligt. Hur länge man använder ett spjälskydd är olika från barn till barn, vissa använder det upp tills barnet blir två år gammalt, andra i ett. Detta baseras ofta på hur mycket barnet rör/sliter sig. När barnet blir äldre så blir de också starkare, vilket gör att det inte längre är lika säkert.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 41

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 41

Sida
per sida
Stigande ordning