Sulky

Sulky

Det finns många olika typer av barnvagnar idag som lämpar sig bra för olika ändamål. När man först har fött sitt barn så vill man naturligtvis ha en liggvagn men när barnet blir lite större behöver man gå över till en sittvagn. Men en sittvagn kan kännas stor och klumpig när barnen börjar bli äldre och då kan en sulkyvagn passa bra. En sådan sulky är anpassade för de lite större barnen som inte behöver ha liggdelen – barn som är äldre orkar att gå vissa sträckor. Då de små benen börjar bli trötta så är det smidigt att ha en sulky barnvagn nära till hands.

En liten mindre sulky är dessutom mycket smidigare att ha med sig på resan än en vanlig barnvagn. Den är smidig att ha i bilen, lätt att fälla ihop och enkel att fälla upp igen. En sådan här sulkyvagn har oftast en liten och praktisk korg under sin sits. Där får du plats med sådant du kan behöva ha med dig under en promenad eller utflykt.

När du ska införskaffa en vagn så finns det en del saker att tänka på. Till att börja med, köp den inte bara för att den är snygg utan se noga på vad vagnen klarar av. Ett sulkytest visar att vagnen klarar av det som du efterfrågar. En sulkyvagn ska kunna tåla regnskurar, snöfall och andra väderförhållanden med hjälp av ett regnskydd och det är inte endast när barnet sitter i den utan även när den förvaras utomhus. En sulky ska även tåla en viss mängd sand.

När du ska köpa en sulky så kan du fundera på om du vill ha den fast (det vill säga, en sittdel som inte går att vända) eller om du vill ha en sulky som är vändbar. En sådan vagn kan vara smidig att ha om du vill kunna växla mellan att ha barnet vänt mot dig eller om du vill att barnet ska kunna se vad det har framför sig.

Ta en titt på om klädseln går att ta av. Det underlättar en hel del om den är avtagbar just för att den då smidigt går att tvätta. Ingår det en sufflett till sulkyn? Om inte så brukar det finnas att köpa till. Det gäller även parasoll om man vill ha det för att barnet inte ska få den starka solens strålar på sig.

En sulky har oftast flera lägen på ryggstödet som också kan vara i ett viloläge. Ryggstödet kanske inte alltid går att få ner i fullt liggläge med den lutningen som går att få räcker gott och väl för att sova i för det lite äldre barnet.

Det finns även flera tillbehör till sulkyvagnarna. Regnskydd kan vara bra att införskaffa när man köper en sulky. Har barnet svårt att sitta still så kan en ratt vara ett hjälpmedel. Ett barn som åker i vagnen och samtidigt kan låtsas vara en bilförare i sin sulky gör åkturen betydligt mycket roligare!

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 62

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 62

Sida
per sida
Stigande ordning