Barnvagnar

Bokningserbjudande!

I vårt sortiment av barnvagnar har vi valt ut bara det bästa - noga utvalt. Du hittar barnvagnar i form av allt från kompakta små sulkys till rejäla och tåliga sittvagnar, duovagnar och syskonvagnar. Till din barnvagn hittar du alla de tillbehör du kan tänkas behöva så som åkpåsar, skötväskor, sittdynor, regnskydd, insektsnät och parasoller. Vi har alla de stora välkända barnvagns-märkena, Bugaboo, Britax, Emmaljunga, Stokke m.fl. Vi har prisgaranti mot alla svenska butiker och näthandlare, så handla din barnvagn hos oss till bästa pris!

Barnvagnar - där ditt barn åker tryggt och säkert

Barnvagnar ska fungera i vardagslivet, som exempelvis upp och ner för trappor i bostaden, och vara så enkla som möjligt för dig att hantera dit du går med ditt barn. Därför kan det vara en god idé att vara ute i god tid och botanisera vilka olika typer av barnvagnar det finns på marknaden. Det gör det lättare att hitta rätt typ för dig.

Är ni förstagångsföräldrar? Då är ett tips att köpa ett barnvagnspaket som innehåller allt ni behöver för att på ett smidigt och bekvämt sätt transportera ert barn på. Det finns en uppsjö av barnvagnar och barnvagnsmärken, vilket gör att det kan vara svårt att veta riktigt vad ni i slutändan behöver. Därmed kan ett barnvagnspaket som är noga utvalda av experterna vara lösningen för dig och din partner.

Välj och vraka bland barnvagnar

Det finns olika sätt att köpa en barnvagn på. Dels via nätet, antingen som ny eller begagnad bland barnvagnar Stockholm eller där du bor i landet. Fördelen med att köpa en ny vagn är att du vet att den inte varit med om någon olycka eller fått några skador, och skulle något problem dyka upp så har du en garanti. För att veta vad du köper är tipset att gå till en butik där det säljs barnvagnar av olika slag och märken. Det gör att du kan bilda dig en uppfattning hur vagnarna ser ut och hur de känns för att sedan beställa på nätet.

Det finns en uppsjö av barnvagnsmärken där alla har sin speciella utformning. För att underlätta valet kan du alltid ta en titt i barnvagnsguider eller fråga vänner vilket märke de tycker är bästa bland barnvagnar. Oavsett vilket barnvagnsmärke du väljer i vår butik så kan du vara säker på att de är av högsta kvalitet.

Var ute i god tid

Självklart ska du och din partner inte köpa den första bästa barnvagnen som ni ser. Mer lite efterforskningar på området är chansen större att ni hittar rätt modell för er. Vänta inte heller tills allra sista stund med att köpa en barnvagn utan se till att den finns hemma åtminstone en månad innan födseln. Eftersom en graviditet tar lång tid har ni också utrymme för att botanisera bland sortimentet av barnvagnar 2019.

Detaljer att tänka på

Tänker ni välja någon barnvagn från utbudet av barnvagnar 2020 finns det några frågor som ni som blivande föräldrar bör tänka på. Går det att fälla ihop barnvagnen på ett lätt sätt? Fungerar det att köra in vagnen i hissen? Vilka barnvagnshjul passar bäst för era behov? Jämför för- och nackdelarna med hjul som har luft och inte. Hur mycket väger barnvagnen och finns det några lösningar i framtiden för eventuella syskon?

Något som också är bra att kontrollera innan köp är om det finns speciella tillbehör till barnvagnen. Allt från åkpåse och regnskydd till transportväskor, solparasoll och myggnät. När ni sedan väl fått svar på era frågor tar ni reda på vilka barnvagnsmärken och modeller som uppfyller era krav. Är ni minsta lilla osäkra på vad ni är ute efter så prata med vår personal så guider vi er rätt i valet av barnvagn.

Dags att välja modell

När du och din partner väl kommit fram till vilket barnvagnsmärke ni vill ha, är det dags att välja modell. Det är inte lätt att göra det med tanke på att det vanligtvis finns ett flertal olika varianter att välja mellan. Nu är det dags att börja tänka på hur barnvagnen kommer att fungera i er vardag och vilka behov som kan tänkas behövas uppfyllas för både er och för barnet.

Föds barnet under hösten kan en extra rymlig överdel vara bra, då det behöver finnas plats för en varm åkpåse eftersom årstiden ofta är kall. Titta också efter om det finns extra plats att packa i barnvagnen. Om ni åker kollektivt och passar på att handla på hemvägen kan det vara bra om det finns extra utrymme att förvara en matkasse på. Reser ni mycket behöver barnvagnen också vara lätt att packa ihop.

Vilken typ av barnvagn?

Det finns olika typer av barnvagnar och det kan vara svårt att ha koll på vilka som är vilka. Duovagnar består av två delar - en liggvagn som används fram tills dess att barnet kan sitta och som sedan byts ut till en sittvagn. Kombivagnar är en kombination av ligg- och sittvagn, då det finns en babylift i vagnen som går att lyftas i och ur och som tas bort när barnet inte vill ligga längre.

Sittvagnar är konstruerad för att barnet ska sitta och åka, men det finns möjlighet att luta ryggstödet så barnet kan vila. Sulkyvagnar är en något enklare sittvagn som fungerar perfekt till och från dagis. Paraply- eller res-vagnar är andra varianter som är lätta att vika ihop och transportera. Det finns till och med modeller som går som handbagage på flyg. Syskonvagnar är till för två barn där ena delen är liggvagn och andra delen är sittvagn.

Tillbehören matchar

De olika barnvagnsmärkena har tillbehör som matchar till deras olika modeller. Något som är bra att veta är att det även finns tillbehör som är universella, vilket innebär att produkterna passar till vilka barnvagnar som helst. Naturligtvis ser behovet olika ut beroende på vilken årstid barnet föds. På sommaren behövs det solskydd och att vagnen har god ventilation. Under vintern behöver barnvagnen istället vara varm och tåla väta, samt ha ett speciellt regnskydd om vagnen ska stå ute.

Oavsett årstid behövs alltid en rymlig och praktisk skötväska där allt som behövs för att sköta barnet får plats. Ett säkert barnvagnslås kan vara bra att investera i, för att förhindra att vagnen blir stulen. Skulle det vara så att familjen kommer resa mycket finns det speciella väskor för barnvagnen som ser till att skydda vagnen från att bli smutsig, få repor eller gå sönder under transporten i bilen eller på flygplanet.

Köp barnvagn från Big Baby – tryggt och säkert

Det är ganska frestande att köpa en barnvagn från ett annat land eller via olika butiker på nätet då priserna kan vara lägre än i Sverige. Problemet är att barnvagnarna kan vara behandlade med kemikalier som är skadliga för barnet. Dessutom har de kanske inte samma säkerhetstänk och saknar säkerhetsspärrar. Dessa faktorer behöver du inte tänka på när du köper en svensk barnvagn via oss på Big Baby. Här står kvaliteten och säkerheten alltid i centrum.


Duovagn - från nyfödd till ca 3,5 år

En duovagn är när du har två separata delar till ditt barnvagnschassi, du börjar med att använda liggkorgen på chassit upp till ca 9 månader och sedan tar du av den och klickar på en sittdel och använder den resterande av tiden. Fördelen med en duovagn är att liggkorgen oftast kommer högt upp så att det blir en bra arbetshöjd. Korgen är också större i måtten än en lift så att du lättare kan bädda med täcke och kudde eller få ner en åkpåse på vintern.

Sittdelen är vändbar så att möjligheten att vända barnet framåt när det är lite äldre finns. Hur du köper en duovagn och vilka valmöjligheter du har kan skilja sig från märke till märke. Vissa barnvagnar kommer med allt i en kartong och det du ser är det du får. Andra barnvagnar köper man som en sittvagn och du kan sedan välja om du vill komplettera med en liggkorg eller lift. En tredje variant är att du kan välja mellan flera olika chassin och färger på sittdelar och liggkorgar så att du kan få den vagn som är bäst anpassad för dig och din familj och era behov.

Till din barnvagn kan du komplettera med diverse bra tillbehör så som åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll eller solskydd och insektsnät m.m. 

Kombivagn - från nyfödd till ca 3,5 år

En kombivagn är en vändbar sittvagn med en lift i sig. Detta kan vara ett bra alternativ för dig som bor i ett hus utan hiss och måste lämna barnvagnen nere i ett barnvagnsrum. Då är det smidigt att bara lyfta ur liften med babyn i. Även om du väljer att ta med dig barnvagnen upp för trapporna kan det alltid kännas lite tryggare att bära upp babyn separat. Kombivagn kan också vara smidigt om man inte alltid kan ta med sig barnvagnen in i vissa lokaler, igen är det lätt att bara lyfta ur liften med babyn i och ta med sig in.

Liften fungerar också många gånger bra som en extra säng om man ska bort över en natt t.ex. Det som kan vara bra att tänka på är att liften läggs direkt i sittdelen vilket gör att arbetshöjden blir lägre än om du har en liggkorg på ditt chassi. Liften använder du ca 6 månader i sittvagn och efter det kan du använda sittvagnen som den är. Första tiden har du barnet vänt emot dig. Runt ett års ålder brukar de flesta vända på sitsen så att barnet får sitta framåtvänt.

Till din barnvagn kan du komplettera med diverse bra tillbehör så som åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m. 

Barnvagnschassi

Vilken typ av chassi vill jag då ha på min barnvagn? Det beror lite på hur man tror att man kommer att använda sin barnvagn i vardagen. Promenerar jag mycket i skog och mark eller tycker jag om att vandra runt i olika köpcenter? Är du ute i skogen och på ojämn terräng så kan det vara att föredra att välja ett chassi med fyra fasta hjul då det är mest stabilt. Vill man ändå ha swivelhjul i fram så finns det barnvagnar med stora hjul i fram som även går att låsa så att det blir stabilt på ojämnt underlag.

Promenerar du mer på asfalt och i köpcenter så kan det vara smidigt att ha swivelhjul då det är lättare att ta sig fram i trånga utrymmen. Till många av dessa chassin finns möjligheten att köpa till terränghjul, man byter då ut framhjulen mot två stora fasta hjul vilket kan vara bra under vinterhalvåret. Sedan kan det också vara andra saker som avgör vilket chassi/vagn du väljer.

Frågor som kan vara bra att ställa sig är: Går den in i hissen i huset där jag bor? Går den in i bilen? Går handtaget att reglera till en bra höjd så att det fungerar för flera personer av olika längd? Behöver jag en stor varukorg under? Helt enkelt, hur tror jag att jag kommer att använda barnvagnen i min vardag och vad har jag för behov? 

Vändbar sittvagn - från nyfödd till ca 3,5 år

En vändbar sittvagn är en normalstor barnvagn där du kan ha barnet emot dig första tiden för att sedan kunna vända framåt när det är dags. Du har fullt liggläge på barnvagnen och du skulle kunna komplettera den med en lift om du vill använda den från nyfödd. Det kallas ibland då för kombivagn. Det går många gånger också bra att köpa till en liggkorg för den nyfödda babyn. Sittvagnar kommer i många olika varianter, de kan ha en plan sits eller de kan komma med ergonomiskt formad sits. De olika sittvagnarna fälls ihop på olika sätt vilket gör dem olika stora eller de får olika former vilket gör att den ena vagnen kanske passar bättre i bagageutrymmet i din bil än en annan.

De kommer med olika typer av hjul, du kan välja på fyra fasta hjul eller med swivelhjul i fram. Swivelhjul är smidigt då det är lättare att ta sig fram i trånga utrymmen så som butiker t.ex. Varukorgarna kan vara olika storlekar. Det är viktigt att du kommer fram till vilka behov du och din familj har.

Till din barnvagn kan du komplettera med diverse bra tillbehör så som åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Framåtvända sittvagnar/sulkys

En framåtvänd sittvagn börjar man oftast använda när barnet är lite äldre, ca 1 år då det inte finns någon möjlighet att ha barnet vänt emot dig. Oftast är de lite mindre och kompaktare och blir ju då också mindre när man fäller ihop dem. Ryggen går att fälla långt ner så att det går att sova i barnvagnen och en stor sufflett skyddar mot väder och vind.

De kan komma med fyra fasta hjul eller med svängbara framhjul. Dessa barnvagnar är oftast ganska rejäla vagnar så att du kan använda den året runt och många tycker att de är bra som en dagisvagn.

Till din barnvagn kan du komplettera med diverse bra tillbehör så som åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Joggingvagn/trehjuling

Joggingvagnar/trehjulingar kommer som det låter med tre hjul, två fasta i bak och ett fast eller svängbart hjul i fram. Joggingvagnen har oftast ett stort fast framhjul som gör den väldigt bekväm att jogga med. Det är alltid lättare att ta sig fram med stora hjul. Den kommer oftast med en handbroms också för att hjälpa till vid nerförsbackar. Vanliga trehjulingar har många gånger ett svängbart framhjul och ett avsmalnande fotstöd som gör den lätt att ta sig fram med i trånga utrymmen. De är kanske inte alltid de bästa att jogga med då hjulen är lite mindre i storlek. De flesta modeller är endast framåtvända men det finns även modeller där du har möjligheten att vända sitsen emot dig.

Ryggstödet går många gånger att fälla till ett bekvämt liggläge så att ditt barn kan sova medans du joggar. Trehjulingar blir oftast väldigt kompakta och platta när de fälls ihop vilket gör det smidigt att ta med sig i bilen. Många gånger finns det möjlighet att köpa till en liggkorg så att du kan börja använda barnvagnen redan från nyfödd. Det som kan vara bra att tänka på är då att du kanske blir tvungen att ha din baby framåtvänd direkt efter att du använt liggkorgen klart.

Till din barnvagn kan du komplettera med diverse bra tillbehör så som åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Paraplyvagn/resevagn

En paraplyvagn är oftast ett bra komplement till din vanliga barnvagn då det är en liten och kompakt vagn som är bra både till resa eller att ha som extravagn i bilen. De blir långsmala när man fäller ihop dem och de väger oftast runt 6-8 kg. Sufflett och bra lutning på ryggstödet följer med i de flesta modeller. Dessa barnvagnar fungerar bäst på ren asfalt då de kommer med små hjul och är tänka att ha som en extra vagn och kanske inte den vagn du har året runt.

Numera finns det också en hel del olika varianter på resevagnar som istället för att bli avlånga när du fäller ihop dem blir som små fyrkantiga paket. De kan väga så lite som strax över 4 kg. Vissa av dessa blir så små att du kan ta med dem in på flygplanet. Det finns många olika modeller med en hel del bra funktioner så att du kan hitta den barnvagn som passar dig och din familj och era behov bäst.

Till din barnvagn kan du komplettera med diverse bra tillbehör så som åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Åkpåse

Här hittar du en hel massa olika varianter på åkpåsar. Du hittar åkpåsar från olika barnvagnsmärken som är färgmatchade med barnvagnarna och många gånger också formanpassade att fungera i sitsen hos respektive märke. Vi har också en hel del åkpåsar från leverantörer som inte är till någon specifik modell på barnvagn utan är väldigt universala. Åkpåsarna kommer i en hel del olika utföranden. Det finns de som är lite tunnare och mer öppna i formen som fungerar utmärkt till vår och höst. Sedan har du de tjockare åkpåsarna som oftast är lite mer ombonade och som man även kan dra åt runt huvudet för att behålla så mycket av värmen som möjligt som fungerar bra hela vinterhalvåret. Och till sist finns det dun eller lammskinnsåkpåsar om det är en riktigt kall vinter. De isolerar väldigt bra.

Om man har en bra åkpåse till ett nyfött barn så behöver man inte alla gånger ha en vinteroverall också utan kan välja en fleeceoverall i stället så blir det inte så varmt och svettigt för babyn. De allra flesta åkpåsar kommer med dragkedja som kan sitta mitt fram på åkpåsen eller så går den runt på sidorna och även nere vid fötterna. Den sista varianten kan vara bra till ett lite äldre barn då det är lättare att öppna upp och kliva ur åkpåsen själv vid behov.

Åkpåsen skyddar också sittklädseln i barnvagnen mot smuts och väta och de allra flesta åkpåsar går att tvätta i maskin. De kommer med flera hål i höjd i ryggen för barnsvagnsselen. Vissa åkpåsar kan du med hjälp av dragkedjan ta bort hela framsidan så att du bara får en varm och mjuk sittdyna kvar. Kan vara ett bra alternativ till vår och höst. Åkpåsarna kan också komma i lite olika storlekar, vi har t.ex. en miniåkpåse som passar väldigt bra i liftar och liggkorgar medans dun- och lammskinnsåkpåsarna har en tendens att vara lite större i storleken. 

Andra bra tillbehör till din barnvagn kan vara skötväska sittdyna, parasoll eller solskydd och insektsnät m.m.

Skötväska

Här hittar du en rad olika modeller på skötväskor från olika varumärken. Du hittar dels de som hör till de olika barnvagnsmärkena om man vill matcha i färg, dels modeller och märken som inte är gjorda för någon specifik vagn utan som fungerar till det mesta. De kommer med en hel del fack, fickor och förvaring.

Skötbädd och isoleringsficka medföljer i många modeller. Allt för att du ska få ut det mesta av din skötväska. Andra bra tillbehör till din barnvagn kan vara åkpåse, sittdyna, parasoll eller solskydd och insektsnät m.m.

Sittdyna

En sittvagnsdyna kan alltid vara bra att ha i barnvagnen då den skyddar sittklädseln mot diverse smuts och spill. De allra flesta sittdynor går lätt att tvätta i maskin. Förutom sin skyddande funktion så ger de också bättre sittkomfort till barnet. Det finns sittdynor som har olika material, så som fleece, på olika sidor för att ge lite extra värme vid kyla. Vissa modeller kommer med tjockare vadderade sidor vilket ger lite bättre stadga och komfort till det lilla barnet som håller på att lära sig att sitta.

Dynorna kommer med flera hål i höjd för barnvagnsselen. Du kan hitta sittdynor från de olika barnvagnsmärkena så att du kan färgmatcha till din barnvagn men det finns också en hel del olika dynor som inte är gjorda för någon specifik modell av vagn utan passar till de allra flesta vagnar. Andra bra tillbehör till din barnvagn kan vara åkpåse, skötväska, parasoll eller solskydd och insektsnät m.m.

Parasoll/solskydd

De flesta parasollen fästs runt ett rör i chassit och sedan kan du vinkla det vart efter solen flyttar sig. Ett tips är att fästa parasollet relativt långt ner på chassit så att det ligger an mot suffletten så blir det lite stadigare om det skulle blåsa. Det som är bra med parasoll är att det skyddar mot solen men det låter också luften cirkulera runt barnet.

Solskydd är en annan variant som skyddar bra mot solen. Det är oftast ett formbart tygstycke med plastskenor i för stadga. De läggs på suffletten och skjuts fram så att det ger ett bra skydd mot solen. Fästs med kardborreremsor eller med knytband i barnvagnen. De kan komma i lite olika storlekar och här kan det vara bra att tänka på att inte skjuta solskyddet för långt fram så att det täcker ner mot fötterna på barnet då det kan bli väldigt varmt i vagnen om inte luften kan cirkulera ordentligt. Annars är de väldigt smidiga att ha att göra med då du lätt kan vika ihop dem och förvara i barnvagnen tills nästa gång du behöver använda det.

Andra bra tillbehör till din barnvagn kan vara åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Ståbräda

Ett enkelt sätt att få med dig två barn med bara en barnvagn. Ståbrädan kopplas på hjulaxeln eller på sidorna på chassit. Många gånger har de olika barnvagnsmärkena sin egen ståbräda som är optimal till deras vagnar men det finns också ståbrädor som inte är gjorda för någon specifik barnvagn utan är väldigt reglerbara så att de passar de flesta vagnar som finns på marknaden.

När barnet står på ståbrädan så hamnar barnet framför dig och kan då hålla i sig i barnvagnshandtaget så att han/hon står stadigt. Vissa modeller på ståbrädor har även möjligheten att koppla på en liten sits om det blir jobbigt att stå på brädan. Andra bra tillbehör till din barnvagn kan vara åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Bilstolsadapter

En bilstolsadapter kan vara väldigt smidigt att ha. Den gör så att du kan koppla fast babyskyddet (den första lilla bilstolen) direkt på ditt barnvagnschassi. Säg att du ska iväg till ett köpcenter en snabbis, då behöver du endast ta med dig chassit till din barnvagn istället för att även ha med dig liggkorgen. Med ett enkelt klick så fäster du babyskyddet direkt på chassit och går iväg och gör dina ärenden.

De flesta barnvagnstillverkarna har adaptrar i sitt sortiment och de är anpassade för de största bilstolsmärkena på marknaden. Sen finns det de barnvagnstillverkare som har sina egna babyskydd och då behöver man kanske inte en adapter utan babyskyddet går att klicka fast direkt på chassit. Andra bra tillbehör till din barnvagn kan vara åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Regnskydd

I vissa barnvagnar följer det med ett regnskydd till vagnen men gör det inte det så finns det alltid flera modeller att tillgå. Viktigt att tänka på är att du köper rätt modell på regnskydd till din vagn då de är formsydda för att passa så bra som möjligt. De kan skilja sig lite från märke till märke hur de är utformade med de allra flesta har en dragkedja i sidan som gör att du lätt kan öppna upp och komma åt ditt barn vid behov.

De flesta regnskydden är gjorda i nylon som står emot regn, snö och blåst och skyddar din barnvagn och ditt barn på bästa sätt. Finns oftast i en del färger och mönster. Andra bra tillbehör till din barnvagn kan vara åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll eller solskydd och insektsnät m.m.

Mugghållare

Det finns en hel del olika varianter på mugghållare. De flesta är gjorda av ett barnvagnsmärke för att passa till deras egna barnvagnar men det finns också universala mugghållare som fästs med någon typ av klämmor eller kardborrefäste.

Enkla att fästa på ditt barnvagnshandtag så att du smidigt kommer åt din dryck under varma promenader i solen.

Insektsnät

De insektsnät vi har är väldigt universala, det är ett tunt nät med resår runtom så att det passar till de allra flesta typer av barnvagnar. Håller mygg och småkryp borta från din baby när de t.ex. ligger och sover i vagnen utomhus.

Insektsnätet fungerar också som ett bra skydd om det snöar mycket så att snön inte blåser in i barnvagnen. Står dock inte emot väta om det är blötsnö.

Hjulskydd

Hjulskydd är ett praktiskt tillbehör till dina vagnshjul när de är smutsiga och blöta efter promenaden. Med hjälp av resår så är de enkla att trä på hjul som är 35 cm i diameter eller mindre. Två av hjulskydden är även öppningsbara med hjälp av kardborre om du har svängbara framhjul.

Smidiga att ha med sig i barnvagnen om man ska bort till någon. Som alternativ finns också golvskydd att ställa vagnen på inomhus. Andra bra tillbehör till din barnvagn kan vara åkpåse, sittdyna, skötväska, parasoll, regnskydd eller solskydd och insektsnät m.m.

Reflexer

Alltid viktigt att ha under den mörka årstiden - det kan rädda liv. Det finns en hel del olika varianter på reflexer som du kan sätta både på dig själv och din barnvagn. Vi har varianter som hänger på band och sådana som du kan klistra fast på ditt barnvagnschassi.

Vi rekommenderar att du fäster reflexer på baksidan av suffletten och på var sida av vagnen. Om du har ett regnskydd på din barnvagn så har flertalet av dem reflexband insydda runtom.

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 532

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 532

Sida
per sida
Stigande ordning