Britax

Britax

Britax sortiment

Britax sortiment vad gäller barnvagnar, barnskydd, barnsulky, liggdelar och mjukliftar är stort. Här finns i princip något för alla åldrar, användningsområden, och i olika modeller och färger. Britax har utvecklat sina produkter utifrån att användarna kräver mer och mer från produkter för sina barn och att de ska fungera i vardagens alla moment så som promenader, motion och resande. Därför kan du hitta alltifrån strollers och joggingvagnar till babyskydd, bilbarnstolar och praktiska tillbehör hos Britax.

Britax barnvagnar

När det kommer till de modeller som Britax erbjuder så är många av dem flexibla där du till exempel kan byta ut en sittdel mot en liggdel på en Britax barnvagn, vilket är särskilt viktigt för nyfödda som måste få en möjlighet att ligga ner och sträcka ut sig. Britax liggdelar är mjukt fodrade för att ge en så bekväm och säker vagn som möjligt. Här kan du välja olika färger och modeller beroende på vilket chassi du har.

I sortimentet hos Britax hittar du även perfekta barnvagnar om du är aktiv och vill kunna ta dig ut i skogen när du promenerar. Vagnarna har större hjul som gör att de blir mycket stadigare. Britax kan även erbjuda joggingvagnar för dig som vill kunna löpträna med ditt barn.

Britax babyskydd

När det gäller Britax babyskydd är utbudet lika stort som för barnvagnar. Britax har babyskydd för nyfödda och upp till 13 kg, vilket motsvara cirka 12–15 månaders ålder. De flesta babyskydd kommer med en insats för nyfödda som sedan kan tas bort. Vissa modeller kommer även med höjbart nackskydd för att du ska kunna anpassa babyskyddet när barnet växer. För att vara säker på att babyskyddet är rätt inställt finns det en färgindikator på en del modeller som skiftar från rött till grönt när allt är korrekt inställt. Britax har även vissa basenheter som gör det lättare för din baby att sitta korrekt och som passar bra att använda i säten som har stark lutning. Basenheten har fyra lägen och även här visar en färgindikator att babyskyddet är plant.

För Britax är det inte bara säkerheten som är viktig utan även designen. Det innebär att du kan hitta en rad olika modeller och färger hos Britax.

Britax bilbarnstolar

Det är inte bara babyskydd som Britax erbjuder. I sortimentet hittar du ett stort antal bilbarnstolar för de lite äldre barnen. Men även modeller som går att använda för de allra minsta och upp till 4 års ålder, där bilbarnstolen är vridbart upp till 90 grader. Det gör det enklare för dig att placera barnet i bilen och du får en mer ergonomisk lyftställning. Denna rotationsbåge förhindrar även att bilbarnstolen tippar vid en olycka. Bland Britax bilbarnstolar hittar du modeller för barn som väger upp till 36 kg.

Britax tillbehör

Bland tillbehören hos Britax hittar du det mesta som du behöver. Här finns regnskydd för de olika modellerna så att väder och vind inte behöver hålla dig inomhus. Har du fler barn hittar du även praktiska ståbrädor som enkelt hakas på vagnen och som ger dig möjlighet att ta längre promenader där ditt barn har möjlighet att vila mellan varven. Här kan du även hitta praktiska skötväskor där Britax verkligen tänkt till. De kan lätt matchas med vagnen och är rymliga nog för att du ska få med dig allt du behöver. Till vissa kommer det även med en isolerad behållare för nappflaskan. I utbudet med tillbehör från Britax finner du även större utbytbara terränghjul till vissa modeller så att du kan anpassa barnvagnen utifrån dina egna behov.

Men det är inte bara till barnvagnen som du hittar smidiga lösningar hos Britax. Här hittar du även praktiska solskydd till bilen så att det inte blir för varmt om solen ligger på. Du finner även smarta sparkskydd som skonar dina säten mot små sparkande smutsiga barnfötter.

Britax designar för bekvämlighet, säkerhet och användarvänlighet

Britax produkter är alla genomtänkta för att ge mesta möjliga bekvämlighet för användaren, och då inte bara barnet. Produkterna hos Britax är genomtänkta vad gäller ergonomi och användarvänlighet där funktionerna hos produkterna är smidiga och i många fall kan hanteras med en hand. Britax tummar aldrig på säkerheten, och därför ger Britax produkter dig och ditt barn ett säkert skydd både i ert vardagsliv och under resandet.

Britax har alltid legat i frontlinjen vad gäller utveckling av barnsäkerhet i bilen. De lanserade sin första bilbarnstol redan på sextiotalet. Hos Britax kan du hitta bilstolar från nyfödd upp till den sista bältesstolen du behöver. Alltid i flera modeller så att du kan få den stol som passar dig, ditt barn och din bil bäst. Självklart finns här också diverse tillbehör så som sparkskydd, extra förankringsremmar och solskydd. Britax är ett brittiskt företag som många har känt till som bilstolstillverkare och som alltid har legat i frontlinjen för barnsäkerhet i bilen. Sedan trettiotalet har Britax spelat en huvudroll i utveckligen av säkerhetsstandarder för bilar och bilbälten. På sextiotalet lanserades företagets första bilbarnstol.

1978 blev Britax och Römer en familj vilket numera syns på alla bilbarnstolar som kommer från Britax. 2013 kom Brio in i familjen och nu tillverkar Britax de modeller som tidigare var Brio så som barnvagnarna Go, Go Next och Smile. Med i Briofamiljen kom också barnvagnsmärkena Simo och Carena.

Römers tyska ingenjörskonst och deras kunnande från tidigare arbete inom bilindustrin har alltid varit en stöttepelare i att göra Britax/Römer till en ledande tillverkare inom barnsäkerhet. Britax var med och hjälpte till att utveckla Europas första lagstiftning för bilbarnstolsstandarder 1981. De var efter det det första varumärket som lanserade R44-godkända bältessystem i Europa. Britax var också den första aktören att uppfinna ISOFIX tillsammans med Volkswagen 1997 för att ge föräldrar ett säkrare och enklare sätt att installera bilbarnstolar.

Än idag är Britax med och bestämmer Europastandarder för säker installation av bilstolar i hela Europa. Britax satsar även mycket på den internationella marknaden för barnvagnar med sin egen B-serie barnvagnar som innehåller modellerna B-AGILE, B-DUAL, B-SMART OCH B-MOBILE. Företaget, som för övrigt har sitt europeiska huvudkontor i Ulm, Tyskland, innehar mer än 30 patent och dess produkter blir ständigt betygsatta med “Utmärkt” i tester.

Britax har sina egna krocktestanläggningar, av samma slag som används av bilindustrin, i både Storbritannien och i Tyskland. Detta är ytterligare ett bevis på att Britax satsar på att nå bästa säkerheten för barn i bil. Det är ett av många skäl till att Britax är så högt uppskattat som partner inom bilindustrin, myndigheter m.m. Britax bilbarnstolar används i 80% av de fordon som testats av Euro NCAP. 

Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 85

Sida
per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-12 of 85

Sida
per sida
Stigande ordning